„Žinodamas, kad žaisdamas atidaviau viską, ką galėjau, jaučiuosi esąs tvirtai apsisprendęs. Man krepšinis tebuvo tik pradžia. Dabar svarbiausia, kad visą save atiduočiau šeimai, nes ji to nusipelnė“, – ESPN pareiškė net 16 sezonų NBA arenose lakstęs D. Rose’as, kuriam po savaitės sueis 36-eri.

Pirmaisiais metais (2008-2009-ųjų sezone) jis buvo išrinktas geriausiu lygos naujoku, o 2011-aisiais pripažintas ir naudingiausiu visos NBA reguliariojo sezono žaidėju. Jam tuomet tebuvo 22 metų ir 6 mėnesiai, tad jis iki šiol yra jauniausias MVP statulėlės savininkas istorijoje.

Tiesa, vėliau veržlųjį Derricką ėmė persekioti traumos, pristabdžiusios jo karjerą.

D. Rose’as su JAV krepšininkais 2010 ir 2014 metais iškovojo pasaulio čempionato aukso medalius, tačiau NBA žiedo taip ir neužsimovė.

Iš viso 723-ejas reguliariojo sezono rungtynes sužaidęs gynėjas, geriausius savo metus praleidęs Čikagos „Bulls“ gretose, vidutiniškai rinko po 17,4 taško ir 5,2 rezultatyvaus perdavimo.

Jo asmeniniai karjeros NBA rekordai – 50 taškų, 17 rezultatyvių perdavimų, 12 atkovotų ir 6 perimti kamuoliai. Derrickas yra pasižymėjęs ir vienu trigubu dubliu.

Paskutinį sezoną D. Rose’as žaidė Memfyje, kur kilo nuo atsarginių suolo „Grizzlies“ ekipoje.

2016-2017-aisiais jo komandos draugu Niujorke buvo Mindaugas Kuzminskas.