Be traumuoto prancūzo Tony Parkerio žaidusių svečių vyriausiasis treneris Gregas Popovičius startinio įžaidėjo rolę patikėjo lygos naujokui Dejounte Murray, viso sužaidusiam vos 14 minučių ir pasižymėjusiam 2 taškais.

Nuo pat rungtynių pradžios „Spurs“ sugebėjo varžovams primesti sau palankų stilių bei žaidimo tempą. Ilgomis atakomis savo puolimą grindę San Antonijaus krepšininkai net ir nepaisant 20 prarastų kamuolių sugebėjo išmušti iš ritmo savo oponentus ir neleisti jiems rinkti taškų greitame puolime.

Pirmoje rungtynių pusėje toks svečių žaidimas privertė „Rockets“ iš žaidimo atakuoti vos 30 procentų taiklumu, o 39 iki ilgosios pertraukos pelnyti taškai tapo nauju Hjustono klubo antirekordu šių metų atkrintamosiose varžybose.

Trečiojo kėlinio viduryje San Antonijaus ekipa pirmą kartą susikrovė dviženklį pranašumą, tačiau Jameso Hardeno ir Clinto Capelos dėka šeimininkai sugebėjo dar kartą išlyginti rezultatą. Visgi „Spurs“ dar sykį truktelėjo į priekį ketvirto ketvirčio pradžioje ir sugebėjo išlaikyti persvarą iki pat rungtynių pabaigos.

Vienais iš pagrindinių kandidatų iškovoti naudingiausio lygos krepšininko trofėjų laikomi Jamesas Hardenas ir Kawhi Leonardas surengė savaip įspūdingus pasirodymus – „Rockets“ lyderis į varžovų krepšį sumetė beveik pusšimtį taškų, o svečių ekipos gynybos ramstis liko netoli nuo trigubo dublio.

Šeimininkams itin pritrūko kitų pagrindinių krepšininkų indėlio. Pirmose dvejose rungtynėse po 16 taškų vidutiniškai rinkęs Ryanas Andersonas šiąnakt prametė visus keturis iš žaidimo atliktus metimus, o nuo suolo kylančių Erico Gordono, Lou Williamso ir Nene trijulė kartu pataikė tik 3 iš 19 metimų bei sukrapštė vos 10 taškų.

Svečiai už pergalę padėkų turės nepagailėti pastaruoju metu daug kritikos susilaukusiam LaMarcusui Aldridge‘ui. Aukštaūgis puikiai rungtyniavo gynyboje ir efektyviai stabdė varžovų prasiveržimus bei sužaidė rezultatyviausias savo rungtynes šių metų atkrintamosiose varžybose.

Ketvirtame rungtynių kėlinyje „Spurs“ įgaunant vis apčiuopiamesnę persvarą J. Hardenas ir Patrickas Beverley dėl ginčų su arbitrais užsidirbo po techninę pražangą.

San Antonijaus ekipai atsirevanšavus „Rockets“ už pralaimėjimą pirmose serijos rungtynėse G. Popovičiaus auklėtiniai susigrąžino namų aikštės pranašumą.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 43 (14/28 met., 5/13 trit.), Trevoras Ariza 17 (5/12 trit.), Clintas Capela 12 taškų (16 atk. kam., 5 blk.).

„Spurs“: LaMarcusas Aldridge‘as (4 blk.) ir Kawhi Leonardas (10 atk. kam., 7 rez. perd.) po 26, Patty Millsas 15 (2/10 trit.), Pau Gasolis 12, Danny Greenas 11 taškų.