NBA praėjusį trečiadienį paskelbė, kad neterminuotai suspendavo 33-jų metų amerikietį už tai, kad rungtynėse su Finikso „Suns“ iš niekur nieko smogė centro puolėjui Jusufui Nurkičiui. Joe Dumarsas, NBA vykdantysis viceprezidentas ir krepšinio operacijų vadovas, pareiškime teigė, kad D. Greeno „pasikartojantys nesportiški veiksmai“ buvo svarbus faktorius priimant sprendimą.


Vidinių lygos šaltinių teigimu, buvo tikimasi, kad „Warriors“ puolėjas priims psichologinę pagalbą, bendradarbiaus su klubu ir lyga, kol bus suspenduotas. D. Greeno artimųjų bei „Warriors“ organizacijos teigimu, žaidėjas buvo supratingas ir pasiruošęs tvarkytis, kad galėtų sugrįžti ir padėti komandai pilnu pajėgumu. Psichologinio konsultavimo subtilybėmis šaltiniai nesidalino.

Per tris savaites „Warriors“ variklis praleis apie 12 rungtynių.

Paskutinis D. Greeno incidentas nulėmė, jog jis 20-ą kartą per savo karjerą buvo išvarytas iš aikštelės. Po rungtynių puolėjas atsiprašė nukentėjusio bosnio ir sakė, jog veiksmas buvo netyčinis, o paprasčiausias bandymas išprovokuoti pražangą.


„Kaip jūs žinote, aš neatsiprašinėju dėl dalykų, kuriuos padariau su intencija, bet šįkart Jusufui noriu atsiprašyti. Aš nenorėjau jam trenkti“, – po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo D. Greenas, kuris buvo suspenduotas jau šeštą kartą per savo karjerą ir antrąkart per šį sezoną.

Praėjusiame sezone puolėjas taip pat 2 kartus buvo priverstas praleisti rungtynes – pirmą kartą už pasiektą 16 techninių pražangų limitą, antrą kartą atkrintamosiose varžybose, kai užmynė ant Domanto Sabonio krūtinės.

„Warriors“ vyriausiasis strategas Steve‘as Kerras po incidento manė, jog neterminuotas suspendavimas – logiškas sprendimas, kad 12-tą sezoną žaidžiantis veteranas galėtų pasikeisti:

„Mano nuomone, tai svarbiau už krepšinį. Draymondui reikia pagalbos. Manau, kad tai proga jam šiek tiek atsitraukti ir pakeisti savo požiūrį, gyvenimą. Tai nėra lengvas uždavinys. Tam neužtenka 5-ių rungtynių pertraukos.“

GSW šiais metais nedemonstruoja geriausio savo krepšinio. Kol kas „Kariai“ NBA lygoje turi 12 pergalių ir 14 pralaimėjimų, beiVakarų konferencijoje rikiuojasi 11-i – per vieną poziciją nuo įkrintamųjų varžybų.

Nuo to laiko, kai prarado D. Greeną, komanda laimėjo du, o pralaimėjo vieną mačą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)