„Tai žaidimo dalis. Treneriai keičia planą, todėl turime jo laikytis. Nieko asmeniško – juk viskas dėl komandos, – per daug nesikrimto JV. – Žinojau, kad kai į aikštelę žengs Monroe, turėsiu prieš jį gintis, todėl visą savo dėmesio ir sukoncentravau ties juo.“

Ir gynyboje tvarkytis su varžovų centru 213 cm ūgio uteniškiui sekėsi gana neblogai, kuris, nors ir pelnė 16 taškų, tačiau toli gražu nedominavo po krepšiais (išskyrus tuos atvejus, kai lietuvis sėdėjo ant suolo). Be to, ne kartą Jonas gelbėjo ir komandos draugus, atskubėjęs jiems į pagalbą ir sutrukdęs „Bucks“ lyderiams pelnyti lengvus taškus iš po krepšio.

Tiesa, pirmoje rungtynių pusėje J. Valančiūnas žaidė tik 7 minutes, nes jam itin sunkiai sekėsi rungtyniauti puolime – žaisdamas vienas prieš vieną padarė dvi klaidas. Visgi po ilgosios pertraukos, kai šeimininkai ėmė dominuoti po krepšiais, Dwane'as Casey vėl išleido lietuvį ant parketo.

Net ir užsisėdėjęs ant suolo Jonas grįžo su milžinišku pasitikėjimu – ketvirto kėlinio viduryje iškart pelnė keturis taškus iš eilės bei padėjo „Raptors“ įgyti 8 taškų pranašumą (70:62), kurio per likusį laiką kanadiečiai nebeiššvaistė.

„Manau, kad antroje rungtynių pusėje žaidėme kiek laisviau, kamuolys daugiau judėjo – žaidimas tėkmė buvo nuoseklesnė. Gerai, kad laimėjome“, – savo paties žaidimo pokyčius po pertraukos vertino JV, iš viso per 22 minutes pelnęs 12 taškų (5/5 dvit., 2/2 baud. met.) ir atkovojęs 5 kamuolius.

Energingai ir agresyviai abejose aikštės pusėse žaidusį Joną ketvirto kėlinio metu metu gyrė TSN komentatoriai, o spaudos konferencijoje – ir komandos treneris.

„Manau, kad jis susitvarkė labai gerai. Jam sunku, nes kai tik būdavo sveikas, jis visuomet rungtynes pradėdavo starto penkete. Ir jis suprato, kad čia atkrintamosios – Jonas nieko blogo nepadarė, tiesiog jis gavo užduotį grumtis prieš Monroe. Jis buvo tinkamai nusiteikęs ir elgėsi kaip tikras profesionalas“, – savo milžinui komplimentų negailėjo D. Casey.

Dabar serijos iki keturių pergalių rezultatas tapo lygus 2-2, o penktasis serijos mačas Toronte bus žaidžiamas antradienį 2 val. Lietuvos laiku.

Šios poros nugalėtojai Rytų konferencijos pusfinalyje veikiausiai kovos prieš NBA čempioną Klivlando „Cavaliers“ klubą, šiuo metu 3-0 pirmaujantį prieš Indianos „Pacers“ krepšininkus.