„Vasarą visada būna smagu. Aplankiau Lietuvą, susitikau su šeima ir draugais. Užsiėmiau veiklomis, kurios nėra susijusios su krepšiniu“, – vasarą apibūdino J. Valančiūnas.

„Sunku prarasti draugą ir gerą bendraklubį, bet yra kaip yra ir dabar turime Kawhi. Tai – biznis ir niekada nežinai, kas gali įvykti. Kawhi – puikus vyrukas bei lyderis, norintis laimėti, taigi turime žiūrėti į priekį“, – Kawhi Leonardo ir DeMaro DeRozano mainus pakomentavo aukštaūgis.

J. Valančiūnui taip pat buvo priminta, jog praėjusiame sezone aikštelėje jis negavo tiek daug progų pasireikšti negavo. Paklaustas, ar tikisi padidėjusio minučių skaičiaus JV teigė, kad krepšinis – komandinis sportas.

„Krepšinis – komandinė sporto šaka ir visai nesvarbu kiek minučių žaidi. Svarbiausia yra laimėti. Jeigu žaidi 40 minučių ir nelaimi, tai niekam nėra gerai – nei komandai, nei žaidėjui“, – sakė lietuvis.

J. Valančiūnas vardindamas stipriąsias komandos vietas taip pat teigė, jog ekipa turi neblogus žaidėjus vidurio puolėjo pozicijoje, o jis ir Gregas Monroe gali išspardyti kitų užpakalius.


J. Valančiūnas į naująjį 2018-2019 metų sezoną žengia su 6 NBA sezonų patirties bagažu ant pečių. 2017-2018 metų sezoną vidurio puolėjas vidutiniškai per rungtynes pelnė 11,7, atkovojo 8,6 kamuolio ir blokavo 0,9 metimo.

Sužaidusi kelias ikisezonines rungtynes Toronto komanda naująjį sezoną pradės spalio 18 dieną nuo dvikovos su Klivlando „Cavaliers“.

Uteniškis nesivilko Lietuvos rinktinės aprangos rugsėjo viduryje, kai Dainiaus Adomaičio auklėtiniai atrankoje į pasaulio čempionatą žaidė dvejas rungtynes su Kroatija ir Nyderlandais. Tačiau lietuviai be JV ir kito NBA lietuvio Domanto Sabonio sugebėjo abejas dvikovas laimėti ir anksčiau laiko užsitikrino bilietą į 2019 metų planetos pirmenybes Kinijoje.