Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį pasibaigė NBA naujokų birža, kuri šiemet buvo padalinta į dvi dienas. Pirmąją dieną 11-uoju šaukimu buvo pasirinktas lietuvis Matas Buzelis (Čikagos „Bulls“), o antrąją savo pavardę išgirsti tikėjosi kitas mūsų šalies atstovas Mantas Rubštavičius, tačiau tai neįvyko.

Kauno „Žalgiriui“ ir Panevėžio „Lietkabeliui“ Lietuvoje atstovavęs 22-ejų M. Rubštavičius praėjusį sezoną tobulėjo Australijoje, kur aukščiausioje lygoje pelnydavo 9,5 taško (43,3 proc. trit.) ir sugriebdavo 2,1 kamuolio.

55-uoju šaukimu buvo pasirinktas Bronny Jamesas – jis keliauja į Los Andželo „Lakers“, kurioje žais kartu su savo tėčiu L. Jamesu.

B. Jamesui praėjusią vasarą treniruotės metu buvo sustojusi širdis, bet vėliau jam leista grįžti į aikštę. Debiutiniame sezone NCAA jis fiksavo 5,2 taško, 2,8 atkovoto kamuolio ir 2,4 rezultatyvaus perdavimo vidurkį.

Tai bus pirmas kartas NBA istorijoje, kai vienoje komandoje žais tėvas ir sūnus. Prieš biržą L. Jameso agentas Richas Paulas skambino visų komandų vadovams ir perspėjo nekviesti B. Jameso, nes kitaip jis žais Australijoje.

Jau kurį laiką L. Jamesas yra sakęs, kad nori karjerą baigti vienoje komandoje su sūnumi.

Antrąją biržos dieną savo pavardę išgirdo krūva europiečių – ispanas Juanas Nunezas (San Antonijaus „Spurs“), serbas Nikola Džurišičius (Atlantos „Hawks“), švedai Bobi Klintmanas (Detroito „Pistons“) ir Pelle’as Larrsonas (Majamio „Heat“), belgas Ajay’us Mitchellas (Oklahomos „Thunder“), turkas Ademas Bona (Fildaelfijos „76ers“), prancūzas Melvinas Ajinca (Niujorko „Kincks“), olandas Quintenas Postas (Oklahomos „Thunder“) ir vokietis Arielis Hukporti (Dalaso „Mavericks“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją