Skelbiama, kad 58-erių metų garsenybė mirė nuo smegenų vėžio.

D. Mutombo per savo įspūdingą NBA karjerą, trukusią net 18 metų, žaidė septyniose skirtingose komandose.

Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Jeanas-Jacques Wamutombo, arba tiesiog D. Mutombo, kuris gimė Zaire (dabar tai – Demokratinė Kongo Respublika), NBA lygoje pagarsėjo savo geležine gynyba, blokuotais metimais ir kova dėl kamuolių.

Jis net aštuoniskart dalyvavo NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse ir keturiskart buvo pripažintas geriausiai besiginančiu lygos žaidėju.

Kultinio centro marškinėlius, pažymėtus 55-uoju numeriu, į savo arenos palubes yra iškėlusios tiek Denverio „Nuggets“, tiek ir Atlantos „Hawks“ komandos, o jo firminį judesį po atlikto bloko – pamosavimą pirštu varžovui – žino kiekvienas tikras krepšinio fanas.

D. Mutombo savo laiku NBA arenose teko grumtis ir su Arvydu Saboniu bei Žydrūnu Ilgausku.

O per įsimintiną 1994 m. NBA atkrintamųjų seriją jo atstovaujama „Nuggets“ ekipa, reguliariajame sezone Vakaruose užėmusi 8 vietą, sensacingai 3:2 įveikė Sietlo „Supersonics“ kolektyvą, kuris buvo absoliutus reguliariojo sezono nugalėtojas ir pirmavo serijoje 2:0. Pats D. Mutombo per 5 mačus blokavo net 31 varžovų metimą.

Iš viso daugiausiai per vieną susitikimą jis yra nupūtęs net 12 oponentų bandymų.

Vėliau „Nuggets“ vos nesukūrė dar didesnio stebuklo, kai, konferencijos pusfinalyje atsilikdami 0:3, sugebėjo atsitiesti serijoje su Jutos „Jazz“, bet galiausiai pralaimėjo 3:4.

2015-aisiais D. Mutombo dėl savo globalios įtakos krepšinio populiarinimui buvo įtrauktas ir į Džeimso Neismito krepšinio šlovės muziejų.

Dikembes asmeniniai rekordai NBA lygoje – 39 taškai, 31 atkovotas kamuolys, 12 blokų, 7 rezultatyvūs perdavimai ir 5 perimti kamuoliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją