Šią savaitę NBA laisvuoju agentu tapsiantis 32-ejų metų centras iš Utenos rimtai domina Los Andželo „Lakers“ komandą, praneša „Yahoo Sports“ žurnalistas Jake’as Fischeris.

Jo teigimu, lygos veteraną „Lakers“ kviestų ne kaip atsarginį žaidėją, o kaip starto penketo narį. Tokiu būdu būtų atrištos rankos pastaraisiais sezonais ne savo mėgstamiausioje pozicijoje priverstam žaisti Anthony Davisui.

Teigiama, kad Los Andželo ekipa dėl lietuvio netgi būtų pasiryžusi atsisakyti jai priklausančio 17-ojo šaukimo netrukus vyksiančioje šių metų NBA naujokų biržoje.

Tiesa, norėdamas sukirsti rankomis su „Lakers“ JV turėtų susimažinti atlyginimą, kuris paskutiniame sezone siekė 14,4 milijono JAV dolerių. Visgi apie pirmąjį NBA aukso žiedą svajojančiam Jonui tai neturėtų būti didelė problema.

Neseniai naująjį trenerį J. J. Redicką pasamdęs Kalifornijos klubas domisi ir Atlantos „Hawks“ gynėju Dejounte Murray’umi bei Portlando „Trail Blazers“ puolėju Jerami Grantu. Skelbiama, kad „Lakers“ savo ryškiausias žvaigždes LeBroną Jamesą ir A. Davisą nori aplipdyti tokia sudėtimi, kuri kitą sezoną būtų pajėgi kautis dėl titulo.

Primename, kad J. Valančiūnas šiemet pasirodė Naujojo Orleano „Pelicans“ starto penkete visuose be išimties mačuose, tačiau jo žaidimo laikas ir statistika susitraukė (vid. 23,5 min., 12,2 tšk., 8,8 atk. kam.) bei tapo panaši į tą, kuri buvo paskutiniais metais Toronte, kai jam vietos po saule taip pat jau trūko.

Atkrintamųjų serijoje su Oklahomos Sičio „Thunder“, kuri buvo pralaimėta 0-4, JV rinko po 14,5 taško ir 11 sugriebtų kamuolių.

J. Valančiūnas pirmą kartą per savo karjerą NBA yra priverstas ieškotis naujos darbovietės vasarą. Nuo birželio 30 dienos NBA klubai gali dairytis pastiprinimo laisvųjų agentų rinkoje, o nuo liepos 6-ąją oficialiai sudaryti sutartis su jais. Būtent dėl to Jonas kol kas negali prisijungti prie nacionalinės šalies komandos.

Praėjęs sezonas „Lakers“ tapo dar vienu nusivylimu. Į atkrintamąsias tik po papildomos kovos su tais pačiais „Pelikanais“ patekę kaliforniečiai pirmajame jų rate 1-4 neprilygo Denverio „Nuggets“ ir išsiskyrė su strategu Darvinu Hamu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)