Skirtingai nei nestabiliai rungtyniaujantys „grizliai”, Oklahomos krepšininkai pastaruoju metu buvo įgiję puikią sportinę formą ir atradę pergalių receptą. Visgi favoritų statusas neturėjo jokios reikšmės – svečiai dar pirmajame kėlinyje perėmė iniciatyvą ir, nepaisant kelių nedidelių duobelių, priekyje išliko iki pat rungtynių pabaigos.

„Esame jaunas kolektyvas, todėl vos tik pajuntame pozityvią komandinę energiją, ji mus pradeda tempti į priekį“, – iš karto po rungtynių teigė rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidęs J. Valančiūnas.

Starto penkete susitikimą pradėjęs vidurio puolėjas per 28 min. lietuvis pelnė 21 tašką (9/11 dvit., 3/4 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, 1 kartą suklydo ir 2 sykius prasižengė.

20 taškų pridėjo Jarenas Jacksonas jaunesnysis, 15 – Tyusas Jonesas, 13 – Brandonas Clarke'as.

Pralaimėjusiems 23 taškus ir 11 rezultatyvių perdavimų surinko Chrisas Paulas, 21 – Shai Gilgeous-Alexanderis, 20 – Dennisas Schroderis, 16 – tiesioginis J. Valančiūno oponentas aikštėje Stevenas Adamsas.

Viena iš pagrindinių „Grizzlies“ pergalės priežasčių tapo dominavimas po lenta – kovą dėl atšokusių kamuolių svečiai laimėjo 50-34. Be to, iš žadimo svečiai pataikė net 47 proc. metimų.

Įdomu tai, kad prieš 8 dienas abi komandos tarpusavyje taip pat žaidė „Thunder“ namų arenoje ir tąsyk „Grizzlies” patyrė pralaimėjimą 122:126.

Paklaustas, kaip šį kartą sugebėjo „Thunder“ neleisti pelnyti 100 taškų, J. Valačiūnas kalbėjo apie komandinį darbą.

„Visi kalbėjomės, judėjome, padėjome vieni kitiems. Tai buvo raktas į sėkmę – komandinis žaidimas“, – aiškino J. Valačiūnas, su komandos draugais prieš keletą dienų turėjęs patirti „Spurs“ atakų lavinos jėgą – tąsyk „Grizzlies“ pasiekė klubo atirekordą ir praleido 145 taškus.

Po šios pergalės Memfio ekipa Vakarų konferencijos turnyro lentelėje 9-11 vietas dalijasi su San Antonijaus „Spurs” ir Sakramento „Kings”.

„Thunder” yra atkrintamųjų varžybų zonoje – užima 7-ąją poziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)