Trečiojo turo rungtynėse, kuriose buvo nulemtas antrojo grupės kelialapio į aštuntfinalį likimas, Australija japonus sutriuškino 109:89 (25:17, 32:18, 30:35, 22:19).

Juokauti nenusiteikę australai į visus klausimus atsakė dar iki ilgosios pertraukos, per du kėlinius susikrovę 22 taškų persvarą (57:35).

Antroje rungtynių dalyje abi ekipos toliau žaidė itin greitą krepšinį, kuriame visiškai dominavo puolimas – į taškų lenktynes su australais įsivėlusiai Japonijai iš esmės pakeisti mačo eigos nepavyko.

Rezultatyviausias australų gretose buvo 26 taškus pelnęs ir 11 rezultatyvių perdavimų atlikęs Joshas Giddey.

24 taškus pridėjo Xavieras Cooksas, kuris po lenta atkovojo 16 kamuolių. Josho Greeno sąskaitoje – 15 taškų.

Japonijos rinktinei natūralizuotas amerikietis Joshua Hawkinsonas pelnė 33 taškus (12/13 dvit.). Yuta Watanabe pridėjo 24 taškus.

Australai šiame mače atliko 31 rezultatyvų perdavimą (japonai – 22), o pagal bendrą efektyvumo koeficientą oponentus pranoko 150-96.

Primename, kad pirma vieta grupėje atiteko Vokietijos (3/0) krepšininkams, kurie antradienį į savo sąskaitą įsirašė ir trečią pergalę – 101:75 sutriuškino autsaiderę Suomiją (0/3).

Japonija grupėje užėmė trečiąją vietą ir toliau, kaip ir Suomija, dalyvaus varžybose dėl 17-32 vietų.


Standings provided by Sofascore
Aštuntfinalio etape Vokietija ir Australija sudarys naują grupę su dviem stipriausiomis F grupės komandomis. Joje žaidžia Slovėnija, Sakartvelas, Žaliasis Kyšulys ir Venesuela. Trečiojo turo rungtynes šios grupės komandos žais trečiadienį.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją