Tai reiškia, kad antrame varžybų etape amerikiečiai taps vienais iš lietuvių varžovų naujai suformuotoje keturių komandų J grupėje – aštuntfinalyje. Kadangi iš D grupės vietas jame jau užsitikrino Lietuva ir Juodkalnija, prieš paskutinį pirmojo etapo turą liko nežinoma tik viena ekipa.

Dėl ketvirtosios vietos J grupėje trečiadienį kausis amerikiečiams pralaimėję graikai ir Jordaniją (0/2) po pratęsimo šiandien 95:87 nugalėję Naujosios Zelandijos (1/1) krepšininkai.

O su graikais JAV rinktinė susitvarkė be didesnių komplikacijų. Vieninteliu galvos skausmu pirmoje mačo pusėje jiems buvo 15 taškų suvertęs varžovų milžinas Georgios Papagiannis, tačiau net ir tai Steve'o Kerro auklėtiniams dar iki ilgosios pertraukos nesukliudė įgyti dviženklės persvaros (50:37).

Trečiame kėlinyje amerikiečių pranašumas greitai išaugo iki 20 taškų ir likusi mačo dalis tapo formalumu, papuoštu efektingų amerikiečių dėjimų bei perdavimų puokšte.

JAV rinktinei Austinas Reavesas surinko 15 (6 rez. perd.), Jalenas Brunsonas ir Anthony Edwardsas – po 13, Bobby Portisas – 10 taškų.

Graikų gretose rezultatyviausiu likęs G. Papagiannis pelnė 17 (7/12 dvit.), Nikos Rogkavopoulas – 14, Thomas Walkupas –.9 taškus (7 rez. perd.).

Itin ryški amerikiečių persvara buvo kovojant dėl atšokusių kamuolių. Jų JAV rinktinė sugriebė 40, o graikai – 25. JAV rinktinė šiame mače blokavo 7 europiečių ekipos metimus.

Kaip jau minėta, paskutinio C grupės turo mačai vyks trečiadienį – JAV žais su Jordanija, o Graikija susikaus su Naujosios Zelandijos krepšininkais.

Savo ruožtu Lietuvos rinktinė D grupės kovas užbais rytoj, antradienį. 15.30 val. Kazio Maksvyčio auklėtiniai pradės kovą su Juodkalnijos ekipa.


Aštuntfinalio etapą lietuviai pradės penktadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją