Juodkalniečiams abusyk teko nuryti karčią piliulę: pirmame etape lietuviai buvo pranašesni 91:71, o penktadienį amerikiečiai nugalėjo 85:73.

Sprendžiant vien iš taškų skirtumo, Lietuvos rinktinė Juodkalnijai buvo kietesnis riešutas. Bet komandos vairininkas Boško Radovičius tuo nesivadovauja.

Paklaustas, kurie iš varžovų pasirodė stipresni, 44-erių treneris atsakė be užuolankų.

„Man galingesnė atrodo JAV rinktinė. Lietuvai pralaimėjome dideliu skirtumu dėl to, jog patys viską prametėme“, – 33 proc. tesiekusį metimų „iš žaidimo“ tikslumą mače su lietuviais prisiminė juodkalnietis.

Boško Radovičius

Komandos įžaidėjas Kendrickas Perry – diplomatiškesnis. Delfi uždavus tą patį klausimą, 30-metis krepšininkas gyrė tiek Lietuvos, tiek JAV rinktines.

„Manau, laukia kieta kova su daug taktikos. Abi ekipos turi „gilias“ sudėtis ir gerus trenerius. Tai bus tikras talento, kurio kupina JAV rinktinė, ir taktikos, kuri yra labai svarbi europietiškame krepšinyje, susidūrimas. Pats labai laukiu šių rungtynių, įsivaizduoju, kad arena bus pilna. Man, kaip krepšinio mėgėjui, bus įdomu jas pasižiūrėti ir galbūt ko nors pasimokyti“, – kalbėjo K. Perry.

Paklaustas, kurio stiliaus krepšinis jam pačiam priimtinesnis, „natūralizuotas“ Juodkalnijos gynėjas iš JAV traukė pečiais.

„Nesu tikras. Didesnę dalį karjeros praleidau Europoje, sakyčiau, kad man labiau įprastas europietiškas krepšinis. Bet esame matę, jog abu stiliai gali būti sėkmingi tam tikromis aplinkybėmis. Iš tiesų, kaip krepšinio žiūrovui, man svarbiausia, kad žaidimas būtų kokybiškas – ir nesvarbu, ar tai remiasi talentu, ar taktika“, – dėstė K. Perry.

Kendrickas Perry

Beje, su žurnalistais jis bendravo dar prieš penktadienio dvikovą tarp lietuvių ir graikų.

Jei būtų laimėję pastarieji, Juodkalnijai būtų likę teorinių vilčių prasmukti į pirmenybių ketvirtfinalį. Vis dėlto K. Perry nenusileido žurnalisto iš Graikijos viliojamas palaikyti Dimitrio Itoudžio auklėtinius dėl pragmatiškų sumetimų.

„To mes jau nebegalime kontroliuoti, tai jau išslydo mums iš rankų – kaip bus, taip. Jau ir tai, ką iki šiol pasiekėme šiame čempionate, verčia didžiuotis. Drįsčiau sakyti, kad didžiuojasi ir visa Juodkalnija. Dabar tiesiog reikia padirbėti, kad šalis tą patį galėtų daryti ir po kito mačo“, – užbaigė Malagos „Unicaja“ (Ispanija) klubo atstovas.


Primename, kad Lietuvos ekipa penktadienį pranoko graikus 92:67.

Tad paskutiniame antro etapo ture sekmadienį Juodkalnija ir Graikija tarpusavyje varžysis jau tik dėl garbės ir trečios pozicijos J grupėje.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją