„Esu be galo laimingas dėl jo, didžiuojuosi ir džiaugiuosi“, – teigė treneris „BasketNews“ tinklalaidėje, vasarą pakvietęs gynėją į LKL debiutantų gretas.

„Ar toks V. Kariniausko žaidimas prieš Austiną Reavesą – ne prieš logiką?“, – klausė tinklalaidės vedėjas Karolis Tiškevičius.

„Visiškai ne, ar čia naujiena, jog Vaidas gerai žaidžia nugara? Varžovas neblogas? Jis (A. Reavesas) nėra kažkoks žvėris gynyboje, jog Vaidas negalėtų prieš jį sėkmingai sužaisti nugara.

Tai – Vaidas Kariniauskas, dėl jo labai džiaugiuosi, tai gero lygio žaidėjas. Taip, kaip jis sužaidė, man nėra sensacija žinant jį ir jo sugebėjimus“, – pastebėjo M. Kiltinavičius.

Marius Kiltinavičius

Savo ruožtu V. Kariniausko agentas Tadas Bulotas „X“ (buvęs „Twitter“) socialiniame tinkle priminė krepšininko išpirkos terminą ir sumą.

Iki rugsėjo 15 dienos žaidėjas gali persikelti į kitą klubą sumokėjęs 20 tūkst. eurų mokestį.

„Nieko apie tai nežinau, esu Mažeikių klubo žaidėjas. Jei pateksiu į galutinę rinktinės sudėtį, su ja nuvažiuosiu į pasaulio čempionatą, o iš jo grįšiu į Mažeikius“, – kaip kirviu nukirto krepšininkas.

Tai jau nėra pirmas stambus rinktinių turnyras spalvingoje 29-erių V. Kariniausko karjeroje. Įžaidėjas nacionalinės komandos marškinėlius yra vilkėjęs ne tik Europos bei pasaulio pirmenybių atrankose, bet ir 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Tiesa, tuomet Jono Kazlausko pasirinktas krepšininkas tenkinosi epizodiniu vaidmeniu, o ekipai po kelių triuškinančių pralaimėjimų žaidynės baigėsi ketvirtfinalyje.

Vaidas Kariniauskas

Pakeitė keliolika klubų

Krepšininkas šiemet sezoną užbaigė Rumunijoje, Bukarešto „Rapid“ klube ir vasarą papildė LKL naujokų Mažeikių „M Basket“ gretas, kuriose komandai vadovaus Marius Kiltinavičius.

V. Kariniauskas profesionalo karjerą pradėjo 2013 m. pasirašydamas sutartį su Kauno „Žalgiriu“, tačiau iškart buvo skolintas Panevėžio „Lietkabeliui“ (2013/14 m.).

Po etapo Aukštaitijoje gynėjas pradėjo legionieriaus karjerą Graikijoje (2015/16 m.), persikėlė į Italiją (2016/17 m.), po metų nutūpė Rumunijoje (2017/18 m.), 2018 m. papildė Panevėžio „Lietkabelį“, tačiau įpusėjus sezonui 2019 m. sausio pradžioje buvo įtartas lažybomis.

2020 m. grįžo į Lietuvą ir papildė Kėdainių „Nevėžio“ gretas (2020 m.). Po sezono prisijungė prie Utenos „Juventus“ (2020/21 m.), dar po metų papildė Vilniaus „Ryto“ gretas (2021/22 m.).

2022 m. antroje sezono pusėje prisijungė prie Vokietijos aukščiausios lygos klubo Bambergo „Brose“, pernai vasarą kėlėsi į jau pažįstamą Rumuniją bei metus praleido sostinėje Bukarešte („Rapid“).

Ketvirtfinalio poros ir rungtynių laikai:

– Antradienis

  • 11:45 val. Lietuva – Serbija
  • 15:40 val. JAV – Italija

– Trečiadienis

  • 11:45 val. Vokietija – Latvija
  • 15:30 val. Kanada – Slovėnija

Pusfinaliai numatyti penktadienį, kova dėl bronzos ir finalas – sekmadienį, rugsėjo 10-ąją.

Akivaizdu, jog Lietuvai gali pakakti pergalės prieš serbus ir patekti į stipriausiųjų ketvertą, jog užsitikrintų bilietą į Paryžių. Tokiam scenarijui būtinos JAV ir Kanados pergalės.

Tokiu atveju stipriausiųjų ketverte liktų tik 2 Europos rinktinės: Lietuva ir Vokietijos bei Latvijos rungtynių nugalėtojas. Šioms ir atitektų tiesioginis bilietas į 2024-ųjų olimpines žaidynes nepaisant galutinių pozicijų ketvertuke.

Sudėtingesnė situacija, jei į stipriausiųjų ketvertą patektų 3 Europos rinktinės. Tokiu atveju bilietą į žaidynes garantuotų patekimas į finalą. Pralaimėjus pusfinalyje durys į Paryžių atsivertų užėmus 3 vietą, jei finale žaistų JAV arba Kanada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)