Sumaišties į L grupės rikiuotę įnešė netikėta brazilų pergalė prieš favoritę laikytą Kanadą, kuri iki šiol varžovus triuškino 37 taškų vidurkiu.

Dabar visos keturios L pogrupio atstovės turi po vienodą pergalių ir pralaimėjimų balansą (3-1), taigi viską spręs savo tarpusavio mačuose sekmadienį: Brazilija susitiks su Latvija (12 val. 45 min.), o Kanada – su Ispanija (16 val. 30 min.). Abi komandos, kurios laimės sekmadienį, ir žengs į ketvirtfinalį.

16 taškų pelnęs Latvijos rinktinės lyderis Davis Bertanis po pergalės prieš Ispaniją išliko kuklus.

„Tai buvo sudėtingos rungtynės nuo pat pirmų minučių. Gerai startavome, bet nesugebėjome išlaikyti iniciatyvos. Kovojome, laikėmės žaidimo plano.

Tai leido sugrįžti į rungtynes ir iškovoti pergalę“, – spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjo puolėjas.

Nors pergalė dovanojo daug emocijų, joms aprimus latvis priminė rinktinės situaciją.

„Jei nesugebėsime demonstruoti tokio žaidimo su Brazilija, tuomet ši pergalė mums nieko nereikš“, – teigė D. Bertanis, nesureikšminęs savo asmeninio indėlio rungtynėse.

Pirmoje rungtynių pusėje Latvijos rinktinė aikštėje žaidė kiek nervingai, tačiau anot 208 cm ūgio puolėjo, žaidėjai jautė, jog gali laimėti rungtynes, jei nedarys apmaudžių klaidų ir nedovanos lengvų taškų ispanams.

„Po pertraukos žaidėme daug geriau, mažiau klydome, labiau branginome kamuolį. Galiausiai tai ir lėmė pergalę, nes rungtynių pabaigoje žaidėme daug ramiau.

Nors tiesą sakant, buvo vaikiškų klaidų. Tokiose rungtynėse tai gali kainuoti. Žinoma, tos emocijos kartais ima viršų. Bent jau galiu jas kažkaip paversti teigiamais veiksmais.

Lemiamame ketvirtyje ispanus uždengėme, privertėme klysti, padidinote žaidimo intensyvumą ir tai leido mums išsiveržti į priekį ketvirtame kėlinyje“, – kelią į pergalę atskleidė D. Bertanis.

Davis Bertanis

Strategas Luca Banchi išskyrė auklėtinių pasiaukojimą ir kovingumą.

„Jau turiu pradėti galvoti apie kitas rungtynes. Kalbant apie tas 40 minučių su ispanais, fantastiškos pastangos, labai didžiuojuosi tuo, kaip išlikome rungtynėse, nepaisant sudėtingų momentų trečiame ketvirtyje.

Apskritai, lygios rungtynės, 14 kartų keitėsi pirmaujanti komanda.

Intensyvumas – didelis, vaikinai stojo prieš tokį stiprų varžovą, pasaulio ir Europos čempionus. Dėl to labai didžiuojuosi“, – sakė L. Banchi.

„Nuo pat rungtynių pradžios demonstravome gerą energijos lygį, nepaisant to, kad varžovų pusėje buvo centimetrų pranašumas.

Rungtynes pradėjome neaukšta sudėtimi, tačiau išlikome tvirti. Rolandas Šmitas, Davis Bertanis ir Rodionas Kurucas puikiai atlaikė ispanų fiziškumą. Manau, įvykdėme žaidimo planą, kuris yra tik dalis kelio pergalės link, o ją lemia dar ir atsidavimas, noras ir valia“, – aiškino italas.

Latvijos rinktinė pasaulio čempionatą pradėjo „mirtininkų“ grupėje, tačiau jau grupių etape įrodė, jog negalima jos nurašyti.

„Kiekvieną dieną trokštame įrodyti, kad mes esame pasaulio elito dalis ir esame verti planetos pirmenybių.

Turime išlikti kuklūs žvelgdami į kitas rungtynes, sunkiai dirbti ir žaisti komandinį krepšinį“, – kalbėjo treneris.

Luca Banchi

Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją