„Tai buvo pirmas rimtas testas“, – po pergalės 85:73 prieš Juodkalniją konstatavo 20-metis Orlando „Magic“ puolėjas.

Pirmame etape Naująją Zelandiją, Graikiją ir Jordaniją amerikiečiai įveikė vidutiniu 34 taškų skirtumu.

Bet trečiadienį Steve‘o Kerro auklėtiniai 11 minučių turėjo vytis varžovus, o dviženklį pranašumą įgijo tik pačioje mačo pabaigoje.

„Juodkalniečiai kietai žaidė abiejose aikštės pusėse, privertė mus šokti pagal jų dūdelę. Strigome, bet rankų nenuleidome ir vėliau perėmėme iniciatyvą“, – komentavo 8 taškais prie pergalės prisidėjęs P. Banchero.

„Jie mus spaudė, gerai kovojo dėl atšokusių kamuolių, pataikė svarbių metimų. Teko grumtis iki pabaigos“, – pridūrė kitas puolėjas Brandonas Ingramas.


Bet Delfi paklaustas, ar Juodkalnija tapo savotišku žadintuvo signalu, bylojančiu, kad pasaulio čempionatas net ir JAV komandai nebus lengvas lyg pasivaikščiojimas parke, P. Banchero purtė galvą.

„Aš nesakyčiau, kad mus reikėjo budinti. Mes iš anksto žinojome, kad nepūsime visų varžovų sau iš kelio. Tai – geriausias turnyras pasaulyje. Suprantame, kad laukia sunkių rungtynių su pajėgiais varžovais, turinčiais gerų žaidėjų.

Juodkalnija kaip tik ir buvo vienas tokių oponentų. Jeigu atvirai, ji tiesiog turi geresnių krepšininkų nei pirmame etape mūsų sutiktos komandos – turi Nikolą Vučevičių, pajėgų įžaidėją (Kendricką Perry – Delfi), daug gerų pagalbinių krepšininkų. Jie trenkė mums į veidą, mes turėjome reaguoti. Nuo šiol kiekvienos rungtynės bus vis sunkesnės“, – samprotavo geriausiu NBA naujoku praėjusiame sezone pripažintas italų kilmės krepšininkas.


Jo nuomone, kalbant apie sekmadienio akistatą su lietuviais, matematika paprasta.

„Lietuva įveikė juodkalniečius 20 taškų skirtumu, todėl iššūkis bus dar didesnis. Turime būti pasiruošę, susikaupę“, – atsiliepė P. Banchero.

Tuo metu B. Ingramas jau apsikeitė žinutėmis su bendraklubiu iš Naujojo Orleano „Pelicans“ Jonu Valančiūnu.

„Tiesiog paklausiau, kaip jam sekasi. Nežinau, koks bus mūsų gynybos planas prieš Joną, bet tikrai pasistengsime apsunkinti jam gyvenimą. Apskritai Lietuva – dar viena solidi komanda, aukšta tiek priekinėje, tiek perimetro linijose“, – sakė 25-erių žaidėjas.

Per solidūs lietuviai pasirodė graikams, kurie penktadienį kapituliavo 67:92.

Tai reiškia, jog sekmadienio tarpusavio akistata lems tik tai, kuri iš komandų – JAV ar Lietuva – užims pirmą vietą J grupėje. Abi jos kelialapį į ketvirtfinalį jau turi kišenėje.

Tiesa, dar nulems, kuriai ekipai pirmai Maniloje teks patirti nesėkmės kartėlį.

Kol kas neklumpančių grupės lyderių mačas vyks sekmadienį, nuo 15.40 val. Lietuvos laiku.

Iki šiol su amerikiečiais Lietuvos rinktinė oficialiose varžybose kovėsi 10 kartų ir laimėjo dusyk: 1998 metų pasaulio čempionate, kuriame dėl NBA lokauto nežaidė pajėgiausios planetos lygos atstovai iš JAV, bei 2004-ųjų Atėnų olimpinėse žaidynėse.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)