Aušra Rinkūnaitė, Nijolė Klingaitė-Dasevičienė, Sondra Rankelienė (Vilniaus universiteto biblioteka) už katalogo „Bibliotheca Sapiehana: Vilniaus universiteto rinkinys“ sudarymą ir parengimą apdovanotos Martyno Mažvydo premija už nuopelnus Lietuvos valstybės kalbai, raštijos istorijai ir knygos menui (45 BSI).

Gintarė Tautkevičienė – Kauno technologijos universiteto bibliotekos Informacinių paslaugų skyriaus vedėja už aktyvią profesinę veiklą tobulinant akademinių bibliotekų el. paslaugas vartotojams, aktyvų dalyvavimą tarptautinėse konferencijose, kvalifikacijos kėlimo renginiuose, mokslo programose ir projektuose bei profesinių žinių sklaidą šalies ir tarptautiniu mastu apdovanota premija už bibliotekininkystės, bibliografijos, knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą (28 BSI).

Albinas Šmukšta – Telšių rajono savivaldybės Nevarėnų kultūros centro direktorius apdovanotas premija už aktyvią, kūrybingą veiklą kultūros centruose (28 BSI).

Rimutė Vitaitė – Zarasų rajono savivaldybės Kultūros centro Etninės veiklos skyriaus vedėja, apdovanota premija už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą (28 BSI).

R. Vitaitei premija paskirta už puikų darbą gaivinant ir skleidžiant tradicinę kultūrą paribio savivaldybėje, įkurtą tradicinių amatų artelę, visuomeninę veiklą kultūros bendrijoje „Sėla“, folkloro sklaidą – folkloro ansamblyje „Seluona“ (dalyvauja 25 žmonės), vaikų folkloro ansamblyje „Oželis“ (dalyvauja per 50 vaikų ir jaunimo). Nuo 1993 m. kasmet organizuoja paribio folkloro festivalį „Žolinė“, Vyksta vaikų ir jaunimo folkloro festivalis – stovykla „Zalvynė“.

Vygantas Jazerskas – tautodailininkas, apdovanotas premija už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą (28 BSI). Daug metų dirbo Liaudies buities muziejuje Rumšiškėse restauratoriumi. Per 20 metų dirba ir kūrybinį keramiko darbą. Būdamas puikus keramikas žiedėjas, savo patirtimi dalinasi edukaciniuose užsiėmimuose, dalyvauja kūrybinėse stovyklose. Ne tik demonstruoja tradicinės puodininkystės amatą, bet yra ir nepamainomas mokytojas, perduodantis amato paslaptis šventėse, stovyklose, specialiuose užsiėmimuose.

Jonas Šmigelskas – tautodailininkas, apdovanotas premija už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą (28 BSI). Senosios kryždirbystės tradicijų tęsėjas ir puoselėtojas, jo darbai puošia ne tik Kupiškį, bet pasklidę po visą Aukštaitiją. Puikus pedagogas. Per 33 pedagoginio darbo metus išugdė daug talentingų medžio drožėjų. Nuo 1986 metų vadovauja medžio drožėjų studijai „Klevas“. Jo mokiniai dalyvauja įvairiuose konkursuose Lietuvoje ir užsienyje.

Zita Genienė – Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus Istorijos skyriaus vedėja, apdovanota premija už muziejininkystės ir muziejų vertybių restauravimo darbus (28 BSI).

Astrida Petraitytė – publicistė, apdovanota premija už publicistinius kūrinius (45BSI).

Herkus Kunčius – rašytojas, apdovanotas premija už publicistinius kūrinius (45BSI).

Liutauras Degėsys – rašytojas, apdvanotas premija už publicistinius kūrinius (45BSI).

Stanislovas Žvirgždas – fotomenininkas, apdovanotas Balio Buračo fotografijos meno premija (40 BSI).

Premija, skirta už geriausiai parengtus ir vykdytus vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos projektus atiteko kultūros įstaigai Rokiškio krašto muziejus (77 BSI). Vykdo per 30 įvairių edukacinių programų, kurias lanko Panevėžio apskrities bendrojo lavinimo mokyklų mokiniai, yra programų ir suaugusiems. Atsinaujinusiame muziejuje edukacinės programos apima Rokiškio miesto, viso krašto svarbiausius istorijos įvykius, buitį, tradicinius amatus, grafų Tyzenhauzų istoriją, supažindina su žymiais krašto kūrėjais. Ypatingą vietą muziejuje užima garsusis medžio meistras L. Šepka ir jo kūryba.

Kultūros kūrėjai:

Nijolė Černevičienė – Šakių rajono savivaldybės Patašinės laisvalaikio salės folkloro kolektyvų vadovė (39 BSI). Ugdo tradicijų tęsėjus, organizuodama folkloro kolektyvų veiklą, vasaros stovyklas ir ekspedicijas. Nuo 2004 m. veikianti Patašinės jaunimo organizacija „Nova“ vykdo projektus suvalkietiško kankliavimo tradicijoms išsaugoti. Projektuose dalyvauja 60–80 mokinių, įtraukiami socialinę atskirtį patiriantys vaikai ir jaunimas.

Birutė Kazlauskienė – Nacionalinio muziejaus ryšių su visuomene skyriaus vedėja (39 BSI). Vadovauja edukacinei programai „Pažinimas“, kurią sudaro per 30 užsiėmimų. Dauguma užsiėmimų vyksta ne edukacinėje klasėje, bet ekspozicijoje. (Mūsų senolių buitis, Spalviname tautinį kostiumą, LDK valdovai., didikai, bajorai ir kt.) Programoje dalyvauja per 20 tūkst. mokinių iš visos Lietuvos.

Marytė Dominaitė – menininkė (39 BSI). Auksakalių gildijos galerijoje „Meno niša“ vykdo emalio technikos užsiėmimus. Darbas vyksta ne tik Vilniuje, užsiėmimai organizuoti Klaipėdoje, Šilutėje, Šilalėje.

Gražus darbas vyksta su vaikais, kurių tėvai tarnauja taikos palaikymo misijose – Alytuje Geležinio vilko batalione, LDK Birutės MPB dalinyje, Kauno karininkų ramovėje ir kt.

Metų debiuto premija - režisierei Loretai Vaskovai (18,5 BSI).

Jaunojo kūrėjo premijos:

Gabrielius Alekna – pianistas (24,6 BSI).
Julijonas Urbonas – interakcijų dizaineris (24,6 BSI).
Agnija Sarulienė – choreografė (24,6 BSI).

Premija vaizduojamojo meno kūrinio autoriui už kūrinį Žalgirio mūšio tema
Ugnius Gelguda – dailininkas (53,8 BSI).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją