Vilniuje personalinę parodą surengęs dailininkas A. Gražys pastaruosius penkerius metus gyvena Briuselyje. Surengti parodą Vilniuje paskatino išleistas jo tapybos darbų katalogas, kuriame menininkas bandė aprėpti savo kūrybą nuo studijų baigimo prieš 30 metų iki dabar.

„Šioje parodoje bandau parodyti retrospektyvą nuo pirmųjų darbų iki paskutiniųjų, sukurtų plenero metu prieš savaitę Palangoje“, – pasakoja dailininkas A. Gražys.

Kita proga – menininko penkiasdešimtmetis. Jis sako, kad pačiam įdomu retrospektyviai pažvelgti į savo darbus, stebėti, kaip kito kūrybos braižas. Menininkas pasakoja, kad jį veikia viskas: ir matyti filmai, perskaitytos knygos ir pakitusi aplinka. Tačiau esmė nekinta: tapyba – tai pirmiausia spalva.

„Ateina tas laikas, kai pradedi galvot: kas tie 50 metų? Tai daug ar mažai? Praėjo gyvenimas ar ateis geresnis?“ – sako A. Gražys.

Iš viso menininkas yra surengęs per 40 personalinių ir kiek daugiau bendrų parodų. Šiemet A. Gražys jau surengė tris personalines parodas Briuselyje, po šios Vilniuje, kuri veiks visą birželį, dar numatytos dvi Kaune ir Klaipėdoje.

Parodos atidarymo akimirkos: