Planuojama, kad S. Ušinsko gimtadienio proga, liepos 20-ąją, Akmenėlių dvare iškils jam skirtas paminklas – marionetė „Arkliukas“ (skulptorius D. Sodeika).

„Ketverius metus Ušinsko gimtąjame Pakruojyje, Akmenėlių dvare, puoselėjome svajonę deramai pagerbti Jo atminimą, kad tai taptų įkvėpimu visai Žiemgalai, pasididžiavimo ir įkvėpimo šaltiniu būsimiems jauniesiems talentams. Kad kraštas suvoktų Stasio Ušinsko didybę, suprastų, kokia laimė gimti ten, kur savo kelią pradėjo didis Lietuvos avangardistas, pirmasis paklojęs pamatus Lietuvos vitražui, Lėlių teatrui, sukūręs pirmąjį garsinį marionečių filmą „Storulio sapnas”. Fernando Leger ir Alexandre Exter mokinys, scenografas, dirbęs su Oleka-Žilinsku Brodvėjuje, Niujorke“, – pranešime žiniasklaidai rašo organizatorė Raimonda Canderienė.

Stasio Ušinsko portretas

„Didesnių už Jį nėra. Turime tai suvokti, nes tik peržvelgę viso gyvenimo kūrybą, pedagoginę veiklą, Jo mokinių pėdsakus Lietuvos mene tesuprasime, kokio kalibro žmogus tai buvo. Kalbėti apie tai būtina nepaliaujamai, nes, ko gero, niekas daugiau nebuvo taip ignoruojamas netiesiogiai, dangstomas abejingumo skraiste sovietmečiu, nė vienam nebuvo taip ciniškai „parodoma vieta“, kaip Ušinskui“, – teigia R. Canderienė.

Renginyje kovo 7 d. dalyvaus Lietuvos lėlių teatro režisierius, dailininkas Rimas Driežis, Vilniaus „Lėlės“ teatro vadovas Vilmantas Juškėnas, S. Ušinsko dukra Rasa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)