„Labai džiaugiuosi, kad atėjo laikas savo kūrybinių sumanymų įgyvendinimui. Naujoji Operos Studija – tai vieta, kur bus ruošiami bei pristatomi naujų operų pastatymai, fortepijoninės ir vokalinės muzikos programos bei kiti įvairūs sinteziniai projektai. Mūsų tikslas - kurti ne tik vietą, bet ir bendruomenę, spiečių įvairių kūrybiškų žmonių, kurie nori peržengti savo socialinių burbulų ribas. Nuo 2020 metų su pianistu D. Mažintu įgyvendinome ne vieną kūrybinį sumanymą, ši studija yra naujo mūsų bendros kūrybos etapo pradžia“, – kalbėjo J. Sakalauskas.

Susirinkę svečiai klausėsi naujos D. Geršvino programos, kurioje be vokalinių kūrinių skambėjo meistriškai atliekama pianisto D. Mažinto „Žydroji rapsodija“, muziką palydėjo specialiai koncertui kurtas video menininko Rimo Sakalausko vaizdo koliažas, rodomas ant fortepijono, taip pat susirinkusieji galėjo apžiūrėti jaunosios kartos menininkų darbus šiuo metu eksponuojamus Dailininkų sąjungos.

„Vizualus menas muzikos menui yra ypatingai svarbus, mums su Jonu ši sintezė rezonuoja, todėl Naujosios Operos Studijos įsikūrimas Dailininkų sąjungoje yra neatsitiktinis, įkvepiantis kurti bendrus projektus, jungiančius muzikų ir dailės sąjungų kūrėjus“, - kalbėjo D. Mažintas.

Jau šią vasarą Naujoji Operos studija atvers duris sostinės gyventojams ir svečiams su įvairiomis naujomis programomis.