Prisimenant įvairias įtakas, karjeros pradžioje M. Džiuljana buvo inspiruotas tokių grupių muzikos, kaip „Nirvana“, „Soundgarden“, „Red Hot Chili Peppers“. Vėliau jis buvo tiesiog apsėstas džiazo legendų Johno Coltrane’o, Mileso Daviso, Arto Blakey’o ir daugybės kitų meistrų kūrybos. Dar vėliau jį paveikė Vakarų Afrikos ir kitų regionų etninė muzika. O pastaruoju laikotarpiu Džiuljana paniro ir į elektroninę muziką, kurioje didžiausią įtaką jam daro Aphex Twin ir Squarepusher. Taip pat jį žavi japonų pianistas ir kompozitorius Ryuichi Sakamoto bei Brad Mehldau, su kuriuo jis yra įrašęs nuostabų albumą „Mehliana: Taming the Dragon“.

Marką Džiuljaną „The New York Times“ vadina „būgnininku, aplink kurį susiformavo garbinimo kultas“. Nominuotas „Grammy“, ne tik atlikėjas, bet ir kompozitorius, Džiuljana žavi klausytojus muzikine nuotykių dvasia ir spontaniško kūrybiškumo dovana.

Įvairias pasaulio koncertų sales ir festivalius apkeliavusio M. Džiuljanos projekto „Beat Music!“ populiarumas slypi kerinčioje džiazo ir elektroninės muzikos jungtyje, o pats pasirodymas primena įkaitinantį vakarėlį, tik jame muziką groja ne didžėjus, o gyvai atliekanti aukščiausio lygio muzikantų grupė. Vilniečiai ir sostinės svečiai galės gyvai išgirsti šį išskirtinį bei vasariškam vakarui tinkantį koncertą viename jaukiausių sostinės senamiesčio kiemų.

M. Džiuljana atvirauja: „Labai laukiu pasirodymo ir galimybės pasidalinti savo muzika su žmonėmis Vilniuje! Niekada nesu buvęs Lietuvoje ir jaučiuosi pakylėtas perspektyvos pažinti naujų žmonių, jūsų kultūrą, muziką, pagaliau, paragauti maisto... Labai laukiu pasirodymo Vilniuje, kuris leis man atrasti dar vieną, man naują pasaulio dalį.“

M. Džiuljana su „Beat Music!“ koncertavo legendiniame Monrealio džiazo festivalyje, Niujorko „Winter Jazz Festival“, Tokijo „Billboard Live“ ir gausybėje pasaulio koncertų salių Čikagoje, San Franciske, Los Andžele, Paryžiuje, Londone, Amsterdame, Barselonoje, Briuselyje, Stambule, Dortmunde, Dubline, Tel Avive, Porte ir kituose miestuose.

M. Džiuljana yra grojęs su įvairiomis muzikos žvaigždėmis, tačiau bene labiausiai jis išskiria bendradarbiavimą su legendiniu Davidu Bowie, kurio paskutiniame albume „Blackstar“ skamba M. Džiuljanos ir jo grupės muzikavimas. M. Džiuljana prisimena: „Bowie mus išgirdo grojančius Niujorko scenose. Jis nutarė, kad nori mūsų skambesio savo albumui. Bowie paprašė groti taip, kaip esame įpratę! Jis panaudojo mūsų garsą kaip modelį visam savo albumui.“

JAV džiazo garsenybė Markas Džiuljana – Mark Guiliana – su grupe ir garsiuoju savo projektu „Beat Music!“ koncertuos Vilniuje liepos 31 d., 21 val. Vasariškam vakarui tinkantis renginys vyks atviroje ir vienoje jaukiausių sostinės senamiesčio erdvių (A. Mickevičiaus bibliotekos kiemelis, Trakų g. 10).