Geriausiu praėjusių metų spektakliu komisija išrinko Kauno valstybinio muzikinio teatro spektaklį vaikams apie muzikos pasaulį „Dryžuota opera“. „Fortūnomis“ taip pat apdovanotas muziką operai kūręs kompozitorius Antanas Jasenka ir kostiumų dailininkė Giedrė Brazytė.

Spektakliai „Miškinis“ ir „Hamletas“ Kauno dramos teatrui pelnė keturias „Fortūnas“: Vilija Grigaitytė spektaklyje „Miškinis“ pripažinta geriausia antraplane aktore , o Paulė Boculaitė „Fortūna“ apdovanota už „Hamleto“ scenografiją. Vaidmenis abiejuose spektakliuose sukūrę Liubomiras Laucevičius ir Eglė Grigaliūnaitė išrinkti geriausiais dramos aktoriais.

„Fortūna“ visų pirma yra Kauno miesto apdovanojimas ir ketvirtas toks mano gyvenime, ir tai yra, žinoma, labai didelis įvertinimas“, – sakė aktorius L. Laucevičius.

„Labai smagu vaidinti visai kitokius vaidmenis. Aš pati gyvenime mėgstu būti rami, o teatre labai patinka, kad gali žaisti, būti visokia, kokia tik nori“, – kalbėjo aktorė E. Grigaliūnaitė.

Geriausia baleto soliste (už vaidmenis spektaklyje „Žydrasis Dunojus“) tapo Auksė Mikalajūnaitė, o „Padėkos fortūna“ už nuopelnus apdovanotas Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorius Antanas Kurklietis.

„Šie Kauno teatrų metai buvo įspūdingi tuo, kad buvo sukurta labai daug gerų aktorių darbų, bet gaila, kad režisierių darbai taip stipriai nesublizgėjo. Na, bet užtat režisieriai suteikė galimybę pasireikšti aktoriams“, – sakė komisijos pirmininkė Kristina Steiblytė.

Aukščiausias Kauno profesionalaus teatro kūrėjų apdovanojimas „Fortūna“ ir diplomai teikiami nuo 1996 m.