Orkestrui diriguos „Ukrainos klasikinės muzikos tėvu“ vadinamo kompozitoriaus Mykolos Lisenkos proproanūkis Mykola Lisenka, pats renkantis ir į frontą kariams nuolat vežantis paramą. Nuo pat Kremliaus invazijos pradžios 2014 metais orkestras liovėsi groti Rusijos kompozitorių kūrinius, o į savo repertuarą daugiau įtraukė Vakarų šalių, kartu ir lietuviškos muzikos. Orkestro prašymu koncertai vyks ne vien Vilniuje ir Kaune, bet ir rajonų centruose, taip norint išreikšti padėką visiems Ukrainą remiantiems lietuviams.

Koncertų grafikas: vasario 15 d. Alytuje, vasario 16 d. Vilniuje, vasario 17 d. Trakuose, vasario 18 d. Kaune, vasario 19 d. Raseiniuose, vasario 20 d. Šilalėje, vasario 21 d. Kėdainiuose, vasario 22 d. Ukmergėje, vasario 23 d. Anykščiuose, vasario 24d. Visagine.

Turnė organizuoja asociacija „Po mažą žingsnį“ ir labdaros fondas „Buča help“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją