Sandrija Čapkauskienė – žinoma mokslininkė, sveikatai palankios mitybos propaguotoja, mitybos konsultantė, daugelio atpažįstama iš pasisakymų įvairiose televizijos ir radijo laidose, interviu žiniasklaidoje. Savo žinias apie žarnyną ji sudėjo į labai patogaus formato knygą „Sveikata tavo pilve. 250 klausimų ir atsakymų apie žarnyną“. Joje parodoma, kaip žarnynas daro įtaką įvairioms mūsų gyvenimo sritims, kaip sureguliavus mitybą galima lengviau pakelti stresą, išspręsti nemigos problemas, stiprinti imunitetą ir tt.

„Knygoje pateikiama tiek mokslinė informacija, paaiškinanti, kaip viskas veikia, tiek paprasti praktiniai patarimai, kuriuos gali išmėginti kiekvienas“, – kalbėjo J. Žuolytė.

„Sveikata tavo pilve. 250 klausimų ir atsakymų apie žarnyną“

O pati S. Čapkauskienė apie savo knygą sako: „Įsivaizduokite, kokie sveiki galėtume būti ir kiek negalavimų išvengtume, jeigu suprastume, kaip veikia žarnynas. Jeigu žinotume, kaip galime pagerinti jo veiklą, pagaliau, suvoktume jo teikiamą naudą – juk žarnynas yra ne tik maisto virškinimo sistema. Jis lemia mūsų fizinę, dvasinę sveikatą, nuotaiką, protines galias, fizinį pajėgumą, emocinę gerovę ir net kūrybiškumą.“

Brigita Petrulė – sertifikuota sveikatingumo trenerė – keičia žmonių gyvenimus, keisdama jų judėjimo ir mitybos įpročius. Pirmoji Brigitos knyga „Sveikos gyvensenos virtuvė“ sulaukė sensacingo populiarumo, ji taip pat turi daug sekėjų socialiniuose tinkluose. Naujoje knygoje „5 sveikatingumo taisyklės. Subalansuotos, baltymų gausios mitybos receptai, kad būtume žvalūs ir energingi“ ji pateikia svarbiausias lieknėjimo ir geros savijautos taisykles, naudingus faktus apie sveikatą. O jei trūksta idėjų, kaip juos įgyvendinti – knygoje yra beveik 100 paprastų, skanių, sveikų ir baltymingų receptų idėjų.

„5 sveikatingumo taisyklės. Subalansuotos, baltymų gausios mitybos receptai, kad būtume žvalūs ir energingi"

Jessie Inchauspe knyga „Gliukozės revoliucija“ tapo revoliucija tikrąja to žodžio prasme tiems, kurie nori rūpintis savo mityba, pagerinti sveikatą ir patobulinti figūrą, tačiau nenori atsisakyti mėgstamo maisto. J. Inchauspe išdėstė teoriją, kaip veikia gliukozė, jos šuoliai ir kaip juos galima reguliuoti, tiesiog pakeičiant patiekalų valgymo tvarką ir pakoreguojant kai kuriuos įpročius.

Kadangi po šios knygos išleidimo daugybė žmonių rašė jai, juokaudami, kad norėtų turėti ją kaip savo kambariokę, kuri padeda viską suplanuoti, ji savotiškai tai padarė – knygoje „Gliukozės deivės metodas“ ji išdėstė keturių savaičių planą, kas savaitę vis įvedant po naują naudingą įprotį, o taip pat pridėjo receptų tiems, kam trūksta idėjų, taip pat pasidalino sėkmės istorijomis žmonių, kurie šį metodą jau išbandė.

„Gliukozės deivės metodas“

Jonas Kabat-Zinnas medicinos mokslų daktaras, rašytojas ir meditacijos mokytojas, kurio knyga „Kūno ir proto išmintis. Kaip įveikti stresą, skausmą ir ligas pasitelkiant sąmoningumo praktikas“ yra tikra legenda tarp žmonių, kurie domisi dėmesingu įsisąmoninimu.

„Kūno ir proto išmintis. Kaip įveikti stresą, skausmą ir ligas pasitelkiant sąmoningumo praktikas“



Knygoje, parašytoje pagal garsiąją dėmesingu įsisąmoninimu pagrįstą streso mažinimo programą, mokoma, kaip pritaikyti mediciniškai įrodytus proto ir kūno tyrimo metodus kovojant su stresu, siekiant didesnės kūno ir proto pusiausvyros, geros savijautos ir sveikimo. Atliekant šias dėmesingumo įsisavinimo praktikas kiekvieną dieną, galima išmokti valdyti lėtinį skausmą, paskatinti optimalų gijimą, sumažinti nerimą ir panikos pojūtį, pagerinti bendrą gyvenimo kokybę, santykius ir socialinius ryšius. Tarptautinis bestseleris „Kūno ir proto išmintis“ skirtas visiems, kurie stengiasi gyventi sveikiau mūsų skubančiame pasaulyje.