„Esate tūkstantmete istorija turtingą Lietuvą ir lietuvių mitą kasdieniu savo kūrybiniu judesiu permąstantis ir netikėtas vizijas siūlantis kūrėjas. Kompozitorius, kurio muzika formavo ir iki šiol formuoja mūsų perspektyvas, vertybinius pasirinkimus ir, svarbiausia, smalsumą pažinti mus supantį pasaulį“, – rašoma valstybės vadovo Gitano Nausėdos sveikinime.

Pasak Prezidento, G. Kuprevičiaus kūryba – išskirtinai literatūrinė, ne tiek papildanti, kiek išskleidžianti, struktūruojanti kino ar scenos veiksmą. Nuo Kauno kariliono, grupės „Argo“ iki į kiekvieno mūsų mintis grįžtančių „Kregždučių“ ar didžiųjų operos kūrinių – neaprėpiama kūrybinė ir intelektualinė energija steigia menininkus, kuriais seka ir pasitiki tautos.

Šalies vadovas padėkojo G. Kuprevičiui už pedagoginę, pilietinę ir visuomeninę mūsų visų pasaulius praturtinančią veiklą, už tikrai laisvo žmogaus pavyzdį, kurį stebėti ir kuriuo stebėtis yra dovana. Prezidentas palinkėjo kompozitoriui šviesių kūrybinių įkvėpimų ir šiltų kasdienių susitikimų.

„Ilgametis kruopštus ir atsakingas darbas, neabejotinas muzikinis talentas leido sukurti nepaprastų kūrinių, pasižyminčių vaizdingumu, literatūrinėmis nuorodomis ir subtilumu, skleisti muzikos grožį ir galią. Savo turtingu žinių ir patirties bagažu dalijotės ir su jaunaisiais muzikos pasaulio talentais, padėjote jiems augti, skleistis ir mokytis iš savo srities profesionalo. Linkiu netylančios vidinės muzikos ir kasdienybės, pilnos malonaus ir harmoningo skambesio“, – sakoma Vyriausybės vadovės Ingridos Šikmonytės sveikinime.

„Jūsų operos, simfonijos, kameriniai kūriniai, oratorijos ir vokaliniai ciklai jau tapo neatsiejama Lietuvos muzikos identiteto dalimi. O kur dar eksperimentiniai kūriniai, muzika teatrui ir kinui, nuosekli muzikos pedagogo ir švietėjo veikla! Esame dėkingi už Jūsų nepaprastą pasišventimą kūrybai ir už tai, kad nuolat turtinate mūsų šalies muzikinį pasaulį ir ją garsinate. Jūsų jubiliejus – tai ne tik asmeninė, bet ir visos Lietuvos kultūros bendruomenės šventė“, – sveikindamas maestro sako kultūros ministras Simonas Kairys.