Vieni akcijos iniciatorių – architektūros specialistų ir entuziastų grupė „Ekskursas“ pakvies išbandyti iki valandos trunkančias koncentruotas ekskursijas po žinomų objektų užkulisius (Kauno Filharmonijos, miesto Savivaldybės, LSMU Centrinių rūmų, buv. „Pienocentro“ pastato), tiek po dar nelankytus pastatus, tame tarpe miesto centre įsikūrusias ne kasdien atveriančias duris buvusias bažnyčias.

Iniciatyvos „Gražinkime Kauną“ atstovai savo ekskursijoje pasakos Kauno meno mokyklos įkūrimo istoriją ir kvies aplankyti kiek primirštą vieno iš tarpukario estetikos kūrėjų Juozo Zikaro namą – muziejų. Ir tai tik – kelios iš pagrindinių dienos kelionių, kurios bus skirtos šimtams kauniečių ir miesto svečių.

Liepos 6-oji – ekskursijų diena Kaune

Kauno miesto kultūros ir architektūros mylėtojai jau yra susipažinę su iniciatyvos „Ekskursas“ rengiamomis mažomis kelionėmis, kai per iki valandos trunkančias ekskursijas aplankomi vieno išskirtinio objekto Laikinojoje sostinėje „užkulisiai“. Organizatoriai ragina nedelsti ir į konkrečias ekskursijas registruotis iš anksto.

Viena ekskursijų bus surengta ir anglų kalba – prie Centrinio pašto prasidės architekto Algimanto Grigo parengta kelionė, pasakojanti apie tarpukario Kauno modernizmo architektūrą.