Šiemet toks labdaros koncertas rengiamas išskirtinai ne vien nuteistiesiems. Klasikinė muzika skambės ir jau buvusiame Lukiškių kalėjime, ten koncertuos Petras ir Lukas Geniušai. Vėliau įvairių klasikinės muzikos atlikėjų koncertai bus dovanojami Marijampolės, Vilniaus, Alytaus, Panevėžio pataisos namų, Kauno tardymo izoliatoriaus ir Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nuteistiesiems.

„Mūsų pagrindinis tikslas – sugrąžinti orumą ir įžiebti viltį, kam jų labiausiai trūksta, tiesti tiltus tarp mūsų klausytojų auditorijų ir visuomenės“, – sakoma koncertus remiančio labdaros fondo prisistatyme.

Jau trečius metus įkalinimo įstaigose koncertuojantys menininkai jaučiasi įkvėpti, kad gali savo atliekamais kūriniais suteikti vilties ypatingai publikai. Pasak D. Mažinto, nuteistieji skiriasi nuo vartotojiškai nusiteikusios įprastos publikos. Kai kurie bausmes atliekantys žmonės dovanotuose koncertuose pirmą kartą gyvenime išgirsta gyvai skambančią žinomų klasikos kūrėjų muziką, kai kurie jos nesupranta, būna – išeina iš salės.

„Jų jausmai ir išgyvenimai labai nuoširdūs ir tikri. Esu įsitikinęs, kad muzika gali padėti žmonėms pasikeisti ir džiaugiuosi galėdamas suteikti tą pagalbą“, – sako pianistas D. Mažintas.

Kalėjimų departamentas jau kelerius metus sėkmingai bendradarbiauja su fondu „Looking at the stars“. Unikali labdaros organizacija dovanoja klasikinės muzikos renginius neįprastoms klausytojų auditorijoms – kaliniams, senjorams, pabėgėliams, dabar taip pat ir karo zonoje atsidūrusiems žmonėms.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją