Ji priminė, kad prieš 80 metų Hitlerio vadovaujami nacių būriai Babin Jare žudė nekaltus žmones, o šiandien Putino vadovaujami Rusijos kariai bombardavo ir žudė nekaltus žmones Babin Jare.

„Karai yra skirtingi, bet rezultatas tas pats. Kaip susivienijome, kad nugalėtume beprotišką nacių režimą, pasaulis turi susivienyti, kad padėtų Volodymyrui Zelenskiui ir drąsiems Ukrainos vyrams ir moterims“, – įraše kalbėjo M. Abramovič.

Šis karas, kaip pabrėžė ji, liečia visus.

Įrašą galima pasižiūrėti ČIA.

Per antradienį vakare Rusijos suduotą smūgį buvo apgadintas pagrindinis Kijevo televizijos bokštas, pastatytas Babin Jaro rajone, kur Antrojo pasaulinio karo metais buvo įvykdytos didžiausios Kijevo žydų žudynės, o dabar įrengtas memorialas.

Visuotinėje lietuvių enciklopedijoje rašoma, kad 1941-ųjų rugsėjo pabaigoje vokiečiai čia sušaudė 50–70 tūkst. Kijevo gyventojų, daugiausia žydų. 1941-ųjų pabaigoje įrengė mirties stovyklą žydams, Pasipriešinimo judėjimo dalyviams, karo belaisviams.

1943 08–09 stovyklą panaikino, kūnus iškasė ir sudegino. 330 kalinių, dirbusių likviduojant stovyklą, 1943 09 sukilo (gyvų išliko 15). Iš viso čia nužudyta apie 100 tūkst. žmonių.

Babin Jare 1976-aisiais pastatytas paminklas karo belaisviams, 1991-aisiais paminklas sušaudytiems žydams, paminklas nužudytiems vaikams (iš viso Babin Jaro apylinkėse yra 25 paminklai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)