„Mano vardas Marina Abramovič. Gimiau Jugoslavijoje, šalyje, kuri vystėsi veikiama Vakarų, Rusijos iš Rytų. Pastaruosius kelerius metus dirbau Ukrainoje ir pažinau tuos žmones. Jie išdidūs, stiprūs, yra orūs. Visiškai solidarizuojuosi su jais šią baisią dieną. Ataka prieš Ukrainą yra puolimas prieš mus visus. Tai išpuolis prieš žmoniją, jis turi būti sustabdytas“, – sako įraše viena žymiausių performansų kūrėjų.

M. Abramovič studijavo dailės akademijose Belgrade (1965–70) ir Zagrebe (1970–72). 1973–75 dėstė Novi Sado dailės akademijoje. 1990–92 Berlyno, Paryžiaus, Hamburgo dailės akademijų vizituojanti profesorė.

Remdamasi savo biografija, politinėmis aktualijomis, Rytų filosofija M. Abramović gilinasi į ribinių fizinių galimybių ir proto būsenos sąsajas. 1997 menininkė pelnė Venecijos bienalės Auksinį liūtą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją