Pasak „Medūzos“ vadovo Audriaus Pociaus, G. Pernavaitės ir Ž. Bėronto kuriamo pasaulio šerdyje slypi šaižus disonansas tarp maginės, utopiškos vaizduotės bei proziškos ir negailestingos tikrovės. „Folkloriški menininkų kuriami personažai, tokie, kaip mažasis žvirblis, tarsi siekia atsiplėšti nuo juos supančios kasdienybės, – pasakoja A. Pocius, – Tačiau čia pat yra grąžinami ant žemės, taip ir nespėję nuo jos atsispirti.“

Parodos pavadinimas „Laiko iki žemės netrūksta“ – nuoroda į dueto kūryboje tvyrančias įtampas tarp tikrovės ir fantazijos. Patys autoriai kalbėdami apie parodos ištakas užmena mįslę. Kaip visad, raudonu rašalu:

Rožės lapas, trys kviečiai ir stirna,
susitikime kitą pavasarį, lėtai įjokime.
Ten jis pametė smelio (kuokštą), kitą 31
Atėjo liūdna ir salta
Žirgo balnas sausas kaip pomidoras meta savo žiedus, tai ne kas kita kaip pavasaris Atidarytas langas? Štormas namie? Ogi..
Kas trankosi duris ir baladojasi po kambarius?
Žirgo detalės, ar matėte kokios jo plonos kojos?
Kokia plona, peršviečiamai plona oda!
Mus nuramina laipsniškai mūsų refleksijas.
Tie laiptai... Jaučiausi šiek tiek jau pa(s)keltas, paskiau
Lyg išpiltas vandens buteliukas
Kiek truko šis savaitgalis?
Aš nežinau, ir vis dėl to aš senstu

„allsofeatherlightseven“ – tai jaunosios kartos menininkų Gabijos Pernavaitės ir Žygimanto Bėronto duetas pasižymintis subtilia, vizualiai poetiška kalba. Abu menininkai yra baigę Fotografijos ir medijos meno bakalauro ir magistro studijas Vilniaus dailės akademijoje, o 2022-aisiais pelnė prestižiniu laikomą „JCDecaux“ jaunųjų menininkų konkursą bei buvo pakviesti savo darbus rodyti finalinėje konkurso parodoje Vilniuje. „allsofeatherlightseven“ kūryboje pinasi performatyvūs pasirodymai, instaliacijos, piešiniai, alegoriški, trapiai grakštūs tekstai.

Paroda „Laiko iki žemės netrūksta“ LDS meno erdvėse „Medūza“ (Šv. Jono g. 11, Vilnius) bus rodoma iki birželio 24 dienos.

Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, ji yra Lietuvos dailininkų sąjungos meno kūrėjų organizacijų programos dalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją