V. Jalo, grafikos dizainerė, jau seniai norėjo iliustruoti vaikiškas knygeles, tad sąmoningai ieškojo panašių konkursų, kuriuose galėtų dalyvauti. O kai sugalvojo temą, galvoje iškart pradėjo eiliuotis ir tekstas, nors iki tol ji nebuvo rašantis žmogus. „Pagalvojau, kodėl nepabandyti parašyti pačiai“, – pasakojo ji.

Žvėrių kirpykla

Idėja knygai „Žvėrių kirpykla“ jai kilo pastebėjus, kad jos pačios vaikai baiminasi eiti į kirpyklą. Tam, kad padėtų įveikti nerimą, ji jiems sukūrė istoriją su linksmais žvėreliais. „Tai yra padrąsinimas mažamečiams vaikams, kurie gal dar nepatyrė kirpyklos. Yra toks amžius vaikų, kai jie galvoja, kad plaukai yra jų kūno dalis, jie bijo jų netekti. Galvoju, prieš sėdant į kirpėjo kėdę, gal jie gali pavartyti tą knygutę ir nuvyti nerimą, kuris būna pas vaikus prieš patiriant kažką naujo“, – svarstė V. Jalo, kurios knyga yra skirta vaikams nuo 2 metų.

I. Šalčiūtės debiutinė knyga „Lelijos nuodija miestą“ skirta vyresniems 8-12 metų vaikams. Atslinkus vasaros karščiams mieste ima siausti paslaptinga liga, o baltosios vandens lelijos keisti spalvą, bet Mikui labiau rūpi kompiuteriniai žaidimai, na, ir dar vakariniai pasivaikščiojimai su mama. Tačiau vieną naktį atsitinka keistas dalykas. Staiga Miką ima krėstis šaltis, sudreba kambarys, o lange atsiveria tunelis... Mikas žengia į jį. Keistoje erdvėje jis sutinka tris bendraamžius berniukus.
Taip prasideda nepamirštamas nuotykis, pareikalausiantis drąsos, atkaklumo ir... kūrybingumo, kurio Mikas jau buvo išsižadėjęs.

Lelijos nuodija miestą
Pasak I. Šalčiūtės, tai yra knyga vaikams apie draugystę, pilietiškumą, galimybę būti savimi ir taip pasiekti savo tikslų. „Svarbiausia žinutė, kurią norėčiau siųsti, kad nereikia jokių ypatingų galių – kiekvienas gali kovoti už teisingumą“, – sakė ji.

Indrė prisipažino, kad nors kurti istorijas jai – malonumas, tačiau rašymas yra darbas: „Tai nėra tiesiog hobis: tai laikas ir darbas, atrasti tą tinkamą žodį nėra taip paprasta“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją