Tai jau antroji „Naxos“ užsakyta Silvestrovo muzikos kompaktinė plokštelė, kurią įgrojo LNSO (pirmąją plokštelę su Silvestrovo kūriniais ir Lietuvos atlikėjais „Naxos“ išleido 2020 m.).

„Žymusis Ukrainos kompozitorius Valentinas Silvestrovas šiuo metu gyvena egzilyje Berlyne. Jo gyvenimas vėlyvojo sovietmečio laikotarpiu buvo sudėtingas, jis buvo pašalintas iš Kompozitorių sąjungos, dėl to turėjo pasitraukti iš visuomeninio gyvenimo. Šioje kompaktinėje plokštelėje skamba du iškiliausi Silvestrovo ankstyvojo laikotarpio kūriniai“, – rašoma CD viršelyje pristatant „Postliudium“ ir „Dedikaciją“.

Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vykusiems Silvestrovo kūrinių garso įrašams vadovavo Niujorke gyvenantis dirigentas Christopheris Lyndon-Gee. Pažymėtina, kad maestro net keletą kartų nominuotas apdovanojimui „Grammy“. Su šiuo dirigentu LNSO sieja ilgametė bičiulystė, taip pat įrašyta ne viena kompaktinė lietuvių kompozitorių muzikos plokštelė, irgi išleista „Naxos“. Tai 2015 m. su lietuvių pianistu Gabrieliumi Alekna įrašyti Vytauto Bacevičiaus fortepijoniniai kūriniai, 2017 m. pasirodžiusi Onutės Narbutaitės simfoninės kūrybos plokštelė.

Šįkart „Naxos“ išleistuose įrašuose dalyvavo lietuvių pianistas, garsios Lietuvos muzikų dinastijos trečiosios kartos atstovas Jurgis Karnavičius, jis įgrojo solo partiją Silvestrovo 1984 m. sukurtoje kompozicijoje „Postliudium“, dar vadinamoje simfonine poema fortepijonui ir orkestrui.

Įrašuose skambančios Silvestrovo trijų dalių simfonijos smuikui ir orkestrui „Dedikacija“, parašytos 1990–1991 m. ir dedikuotos Gidonui Kremeriui, solo partiją atliko lenkų smuikininkas virtuozas Januszas Wawrowskis. Šis atlikėjas, be kita ko, garsėja ypatingu dėmesiu šiuolaikinei muzikai, jo repertuare užimančiai svarbią vietą greta įsitvirtinusių klasikinių šedevrų.

Prie Silvestrovo muzikos įrašų dirbo aukščiausio lygio garso inžinieriai Vilius ir Aleksandra Kerai („Baltic Mobile Recordings“), iki šiol parengę ne vieną plataus tarptautinio atgarsio sulaukusį Lietuvos nacionalinės filharmonijos muzikantų įrašą.