Senta Rich „Viešbutis Nr. 21

Nagų žirklutės, kremo mėginukas, žiebtuvėlis, plaukų segtukas, pincetas, marškinių saga – greičiausiai nei vieno iš jų nepasigestumėte po nakvynės viešbutyje. Darbščiai viešbučio kambarinei Noelei šie mažareikšmiai daiktai prijuostės kišenėje sukelia... adrenaliną. Per aštuonerius darbo metus ji nė karto neįkliuvo. Vos pajutusi menkiausią grėsmę, sprunka ir pradeda viską iš naujo. Stovėdama prie savo dvidešimt pirmo viešbučio, Noelė pasiryžta sumušti rekordą ir išdirbti jame ilgiau nei mėnesį. Tačiau „Magnolijoje“ sutiktos kambarinės sumaišo visas kortas. Polinkis vagiliauti – toli gražu ne vienintelė Noelės paslaptis.

Emily Gunnis „Mergaitės, kurias pamiršo“

1944-ieji, Blečlio Parkas. Patriotiškai nusiteikusi Olivija atvyksta dirbti depešų kurjere. Jaunatviško įkarščio kupina mergina nenumano, kokie išbandymai jos laukia. 2015-ieji, Soltdinas. Nuošalioje vietovėje randami merginos palaikai. Policijos inspektorė Džo Hamilton įtaria, kad jie – prieš trisdešimt metų dingusios Morgeito našlaičių namų globotinės. Ištisus dešimtmečius ši mįslė nedavė pareigūnei ramybės. Dabar Džo tarnybos laikas baigiasi – ji turi tik penkias dienas išsiaiškinti tiesą. Tik kodėl visi įkalbinėja šią bylą palikti ramybėje?

Jen Beagin „Mano šveicarė“

Greta moterį praminė Dičke šveicare, nes ji aukšta ir kilusi iš Šveicarijos. Jos grožis – it Šveicarija: pribloškiantis, bet sterilus. Tiesa, toks vaizdinys tik Gretos spėlionės – Dičkės šveicarės ji niekada nematė. Girdėjo tik jos balsą – terapijos seansų garso įrašuose, kuriuos transkribuodavo sekso ir santykių koučeriui.

Vieną dieną Greta netikėtai sutinka Dičkę šveicarę – atpažįsta iš balso. Dičkė šveicarė nenutuokia, kokias jos paslaptis žino Greta. Nepaisydama pasirašytos konfidencialumo sutarties ir kaltės jausmo, Greta darys viską, kad šis susitikimas nebūtų paskutinis.

Jo Browning Wroe „Siaubingas gerumas“

Tikrais įvykiais paremtas romanas. 1966 m. spalį nedidelį Velse esantį Abervano kaimelį supurtė tragedija – didžiulė nuošliauža pasiglemžė kaimelio mokyklą. Ką tik balzamavimo mokslus baigęs Viljamas nusprendžia veikti ir pasisiūlo savanoriauti tragedijos vietoje. Jam tenka balzamuoti mažus kūnelius, kad tėvai galėtų atpažinti savo vaikus. Tačiau tai, ką pamato ir patiria nelaimės vietoje, jį palaužia, o kartu iškelia praeities skaudulius ir klausimus, kodėl jaunas vyras taip jaukė savo gyvenimą.

Lia Middleton „Išpažinčių kambarys“

Buvusi policininkė, dabar privati detektyvė, sekanti neištikimus sutuoktinius, Emilija Heins turi paslaptį – negali atsitraukti nuo „Išpažinčių kambario“. Šiame internetiniame forume bet kas gali išpažinti savo nuodėmes be „jokių padarinių“. Tad vieni rašo slapta įsimylėję, kiti ką nors pavogę, o treti – netgi turėdami kėslų. Bet kartą šiame forume Emilija perskaito prisipažinimą įvykdžius žmogžudystę, jame įvardytos net dvi pavardės. Iš pradžių pamano, kad kažkas kvailioja. Bet randamas kūnas. Ir ne vienas. Emilija suvokia aptikusi serijinius žudikus. Išpažinčių kambaryje išgyvena anaiptol ne visi, o forumo sekėjų skaičius tik auga.

Alexandra Potter „Paprasti džiaugsmai“

Sužinojusi apie vyro neištikimybę Olivija Bruks nusprendžia palikti patogų gyvenimą Londone ir persikelti į mažą miestelį Jorkšyro grafystėje, kur praleido vaikystės vasaras. Norėdama atsikratyti vienatvės, iš prieglaudos pasiima pasivaikščiojimų draugą – seną, šlubčiojantį šunį Harį. Vedžiodama Harį Olivija sutiks žmonių, kurie, kaip ir ji, jaučiasi sutrikę, bet mėgina pradėti iš naujo. Šie susitikimai privers ją pamatyti, jog kartais užtenka vienos smulkmenos – pokalbio, šypsenos ar gesto, kad vėl patikėtum savimi ir galbūt net suteiktum antrą progą meilei.

Lorena Hughes „Slėnio karalienė“

Nenuorama Martinas Sabateris įgyvendina svajonę – Kolumbijos Kaukos slėnyje įsigyja kakavmedžių plantaciją. Tačiau įspūdingo labdaros pokylio vakarą paslaptingai pradingsta, o jo asjendoje netrukus atidaroma ligoninė, kurioje gelbstimos choleros epidemijos aukos.Į ligoninę atvyksta ir netikėtų tragiškų įvykių „įšventinta“ novicė sesuo Puri, bet jai rūpi ne tiek slaugyti ligonius, kiek išsiaiškinti tiesą. Vis dėlto tikroji jos tapatybė ir praeitis su Martinu ima kelti grėsmę ne tik rizikingoms paieškoms. Toji tiesa ir jos padariniai bus sunkiai pakeliami, nes atskleistos paslaptys iškels aikštėn sukrečiančius prisiminimus ir klastingą melą.

Colleen McCullough „Morgano kelias“

XVIII a. Anglija ryžtasi didžiuliam eksperimentui su žmonėmis. Nusikaltėliai iš šalies kalėjimų plukdomi į tolimą, nepažįstamą žemyną. Australijos pakrantėse netrukus prisišvartuoja pirmieji britų kolonistų laivai.

Viename jų – nuteistasis Ričardas Morganas. Mylimą šeimą praradęs, melagingai apkaltintas smuklininkas tampa vienos sudėtingiausių ir įspūdingiausių kelionių žmonijos istorijoje liudytoju. Dvylika alinančių mėnesių plaukiant – tik pati iššūkių pradžia. Tikrieji sunkumai prasideda pasiekus Australiją. Tačiau būtent čia netikėčiausiomis aplinkybėmis Morganas vėl atranda gyvenimo tikslą ir iš naujo patiki, jog dar gali mylėti.

Bill Bryson „Kūnas“

Savo kūne praleidžiame visą gyvenimą ir beveik visiškai neįsivaizduojame, kaip jis funkcionuoja. Garsių mokslo populiarinimo knygų autorius Bilas Brysonas tyrinėja organizmą kaip nepažįstamą žemyną ir labai išsamiai, nuosekliai bei pagaviai pasakoja apie kiekvieną žmogaus kūno dalį. Šioje knygoje – atsakymai į daugybę įdomių klausimų apie mūsų kūną, mokslininkų istorijos ir juokingi nutikimai, papasakoti su nenuilstančio tyrinėtojo aistra ir neblėstančiu humoru.

Shunmyo Masuno „Paprasto gyvenimo menas“

Jei jaučiate, kad jūsų mintys sujauktos ir varginančios, jei trokštate ko nors nepaprasto, o kasdienybė atrodo nuobodi ir nereikšminga, jei norite nušveisti rūdis nuo savo gyvenimo ir nubraukti nuo jo voratinklius – ši knyga jums. Atlikdami paprastas kasdienes praktikas, jūs išmoksite rasti laimę ne ieškodami išskirtinių patirčių, bet po truputėlį keisdami savo gyvenimą – ir taip iš naujo pajusite vidinę ramybę. Keisti gyvenimo būdą neturi būti sunku. Reikia tik nežymios įpročių permainos ir šiek tiek pakeisti požiūrį. Gyvenimas gali būti paprastas.