„Liepos 6-oji – tai diena, kai susitinka praeitis ir dabartis, kai prisimename laikus nuo karaliaus Mindaugo iki šių dienų, kai lenkiame galvas didvyriams ir kartoms, kurios kūrė, statė ir atkurdavo valstybę. Šiandien labiausiai norėčiau padėkoti Kauno rajono žmonėms: už gražias iniciatyvas, pilietiškumą ir puoselėjamas tradicijas. Už tai, kad laikmečio iššūkius pasitinkame kaip viena šeima. Toks požiūris padeda mūsų bendruomenei siekti geriausių rezultatų. Didžiuojuosi Kauno rajono savivaldybės Garbės ženklo nominantais. Dėkoju jiems už iškilius darbus ir krašto garsinimą“, – kalbėjo V. Makūnas.

Pirmojo lygio Kauno rajono garbės ženklas už sklandų bendradarbiavimą ekstremalios situacijos metu ir patriotinį jaunimo auklėjimą įteiktas Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės vadui Vytautui Žymančiui, rašoma Kauno rajono savivaldybės Facebook įraše.

Už aktyvų krepšinio puoselėjimą Lietuvoje ir veteranų krepšinio populiarinimą Kauno rajone antrojo lygio garbės ženklu apdovanotas Lietuvos krepšinio veteranų asociacijos prezidentas Algimantas Stasys Anužis.

Rimantas Lekavičius yra Kauno valstybinio muzikinio teatro projektų Kauno rajone koordinatorius. Jo iniciatyvų dėka vyko ne vienas koncertas Vilkijoje, renginys IX forto muziejaus teritorijoje, pažyminti holokausto aukų atminimą, kiti renginiai Raudondvario dvare. Už šių renginių Kauno rajone organizavimą jis įvertintas antrojo lygio garbės ženklu.

Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentei Joanai Bartaškienei trečiojo lygio garbės ženklas įteiktas už ilgametį darbą sveikatinimo srityje Kauno rajone.

Už ilgametį laivybos ir turizmo puoselėjimą Kauno rajone trečiojo lygio garbės ženklu apdovanotas daugiau nei 50 metų laivo kapitonu dirbantis Ignas Rimantas Mažukna. Nutiesus dviračių taką palei Nemuną, R. Mažuknai priklausantis laivas-dviračių keltas tapo svarbia jungtimi tarp abiejų Nemuno krantų. Jam priklausančiais laivais unikalų pakaunės gamtos grožį galėjo pamatyti daugybė žmonių.

Šventinio renginio metu buvo įteikti garbės ženklai ir tiems asmenims, kurie jų negalėjo atsiimti anksčiau. Už socialiai atsakingą verslą ir mecenato veiklą antrojo lygio garbės ženklas įteiktas UAB ECOWOOD generaliniam direktoriui Giedriui Leliūgai. Trečiojo lygio garbės ženklu už nematerialaus kultūros paveldo išsaugojimą ir sklaidą įvertinta ilgametė folkloro ansamblio „Samylų senoliai“ vadovė Gražina Gutmanienė.

Lietuvos valstybės gimtadienio iškilmėse į Paryžiaus olimpines žaidynes išlydėti Kauno rajono sportininkai: pavienių dviviečių klasėje besivaržantys irkluotojai broliai Dovydas ir Domantas Stankūnai bei irkluotoja Ieva Adomavičiūtė. Olimpinius kelialapius turi daugiau sportininkų iš pakaunės, bet jie išlydėti bus vėliau.

Gimtadienį vainikavo Starkenburgo filharmonijos orkestro (Vokietija) koncertas ir 21 val. vieningai sugiedota „Tautiška giesmė“.

Vakarėjant Raudondvario dvaro rūmus sudrebino legendinė grupė „Hiperbolė“, nuo kurios įsikūrimo šiemet sukanka lygiai 50 metų.

Šventės metu taip pat buvo surengta Kauno rajono savivaldybės garbės ženklų įteikimo ceremonija, kurioje meras Valerijus Makūnas apdovanos kraštui ypač nusipelniusius asmenis.

Renginį užbaigė Starkenburgo filharmonijos orkestro ir Hiperbolės legendų (Viktoras Prapras, Igoris Berinas, Arvydas Šnaras, grupė „Huge Soul“) koncertai.