Antradienį prasidėjęs festivalis „Žaižaruojančių žiežirbų žaismas“ jau kelis vakarus džiugino Vilniaus publiką, negailėjusią aplodismentų ir susižavėjimo šūksnių Lietuvoje ir pasaulyje pripažintiems atlikėjams.

„Tai dar ne viskas, – nespėjusius į pirmuosius koncertus ramina festivalio sumanytoja, viena garsiausių Lietuvos pianisčių Guoda Gedvilaitė. – Liko dar keli vakarai, kurie tikrai nepaliks abejingų“.

Penktadienio vakarą Vilniaus rotušė taps žymios XIX amžiaus pianistės ir kompozitorės, garsaus kūrėjo Roberto Schumano žmonos Claros salonu, kuriame svarbiausiu svečiu taps Jo Didenybė Valsas. Salone muzikinius vaidmenis kur ne tik pati Guoda, bet ir sopranas Joana Gedmintaitė bei pianistas Motiejus Bazaras, o romantinės epochos nuotaiką sukurs Živilės Baronienės istorinių kostiumų kolekcija.

Paskutinį festivalio vakarą, šeštadienį, skambės programa, specialiai parengta Vilniaus 700 metų jubiliejaus proga.

„Lietuvos didysis kunigaikštis Gediminas kviečia krikščionių pirklius, ūkininkus, karius, amatininkus ir dvasininkus iš viso pasaulio, ypač Liubeko, Štralzundo, Brėmeno, Magdeburgo, Kiolno, atvykti ir apsigyventi Lietuvoje!“, – buvo rašoma žymiuosiuose didžiojo kunigaikščio Gedimino laiškuose Europos miestams. Taigi, Vilniaus rotušės muzikos festivalio uždarymo koncerte skambės muzika, kuri iš visos Europos ir tolimosios Amerikos, Gedimino kvietimu, pasiekė Lietuvą. Ją atliks virtuozai Aleksandra Žvirblytė, G. Gedvilaitė, Emilis Šarinskas ir Joris Mikužis.

Dar viena smagi dovana laukia koncertų svečių ir vilniečių po muzikinės programos, kai 21 val. Rotušės aikštė nušvinta ugnimi ir vyksta šokėjų pasirodymai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją