„Po intensyvios vasaros ir intensyvių gastrolių regionuose atėjo rudens sezonas, kuriame mūsų kaip ir daugelio kitų menininkų dėmesys – Lietuvos kultūros pristatymui Prancūzijoje, tad rudens Šeiko šokio teatro repertuare bus galima išvysti šokio pasirodymus, kuriuos pristatysime ir Lietuvos sezono Prancūzijoje metu. Toliau plėtojame ir projektą „KlapėDAnse“, kurio rėmuose žiūrovai išvys premjerą – šokio spektaklį „Suk Suk“, kuriamą kartu su Prancūzijoje reziduojančiu Dovydu Strimaičiu. Džiugu, kad Šeiko šokio teatras toliau augina ir tęsia jaunų choreografų darbų įtraukimą į teatro repertuarą, manau, labai svarbu, kad užsienyje gyvenantys ir kuriantys menininkai turėtų galimybes savo patirtimi dalintis čia, Lietuvoje“, – naujo sezono akcentus dėlioja šokio teatro įkūrėja ir meno vadovė Agnija Šeiko.

Agnija Šeiko

Dovydo Strimaičio ir Šeiko šokio teatro spektaklis „Suk Suk“ bus pristatomas rugsėjo 20 d., Plungėje, rugsėjo 21 d., Vilniuje, o rugsėjo 22 d., Klaipėdoje, vyksiančiame festivalyje „Plartforma“. Šis spektaklis ieškos atsakymo, kiek liaudies šokiai yra autentiški ir kiek jie iš tikrųjų yra liaudies.

„Rate šokama įvairiose šokio žanruose ir stilistikose, tačiau liaudies šokiai kaip niekas kitas išsiskiria ratelių gausa. Viso pasaulio folkloriniuose šokiuose naudojami rateliai. Ratas – dvasingumo, dieviškumo transcendentinis simbolis“, – apie choreografinius įkvėpimus kuriant šį darbą pasakoja Dovydas Strimaitis.

Įsibėgėjant rudens sezonui, rugsėjo 26 d., Klaipėdoje, rugsėjo 28 d., Vilniuje bei spalio 17 d. Kaune bus pristatomas prancūzų choreografo Rachid Ouramdane ir Šeiko šokio teatro spektaklis „Audros akis“. Šis spektaklis tyrinėja universalius chaoso ir tvarkos dėsnius, o šokėjai jame tampa visuotinių taisyklių valdomos chaotiškos būtybės metafora. „Lyg energijos šuoras, besisukantis kaleidoskopas, spektaklis įtraukia žiūrovą į beveik hipnotišką būseną – tarsi stebėtum iš debesų, perkūnijos ir lietaus besiformuojančią audros akį“, – dalinasi spektaklio kūrėjai.

Lapkričio 8 ir 9 dienomis, Vilniuje bus rodomas ir net tris Auksinius scenos kryžius: už choreografiją, kostiumus ir scenografiją bei šviesų dizainą, pelnęs šokio spektaklis „Indigo. Das Schliemann Projekt“, pasakojantis istoriją apie (ne)pasiekiamą svajonę, aistringą ir nuožmų tikslo siekimą, tiesą ir melą, kuriamą įvaizdį ir realybę, bei nesibaigiančias tikrojo savęs paieškas, savotišką savęs archeologiją. Lapkričio pabaigoje Šeiko šokio teatras spektaklius „Flocking“ bei „Audros akis“ pristatys ir Prancūzijoje.

„Visas gruodis bus skirtas šokio spektaklio „Boléro-Extended“ gastrolėms Lietuvoje, o taip pat pristatysime ir naują darbą, kuris bus pristatomas projekte „Švyturių metai“, taip pat antrasis šokio teatro sezono pusmetis bus skirtas trupės formavimui ir jaunų šokėjų pakvietimui į Klaipėdos miestą“, – apie tolimesnius planus pasakoja Agnija Šeiko.

Šeiko šokio teatras šalia intensyvių gastrolių visoje Lietuvoje ir užsienyje ir toliau vykdys edukacines veiklas ir jau nuo rugsėjo 10 dienos kvies į šiuolaikinio šokio ir judesio užsiėmimus suaugusius, o nuo rugsėjo 16 dienos kūdikius, vaikus iki 3 metų bei senjorus. Visi užsiėmimai vyks kiekvieną savaitę, Klaipėdos kultūros fabrike, o juos ves choreografė, šokėja, judesio terapijos praktikė Dovilė Binkauskaitė.