Meno kūrinys, vizualiai užkoduojantis prasmių tinklus, apgaubia žiūrovą staiga ir netikėtai, galbūt skatina šiek tiek atsitraukti ir pasisaugoti, o galbūt – įsigilinti ir mąstyti. Būtent šioje būsenoje gimsta jūsų nuojautos, įžvalgos ir abejonės apie meno kūrinį. Ši paroda siekia tiek meno kūriniais, tiek jų aprašais įprasminti nuojautas ir abejones, kylančias iš pajautos. Abejonė skatina nuolatos tikrinti ne tik mus supančią aplinką, bet ir savąjį pasaulio suvokimą. O nuojauta pasireiškia proto ir vaizduotės žaismu, kuomet atsiskleidžia žmogaus kūrybos ir vertybių pasauliai. Netiesiogiai formuodamos žmogaus elgseną ir mąstymą, jos abi leidžia pajusti visa, kas svarbu ir prasminga.

Parodoje dalyvauja menininkai: Raimondas Gailiūnas, Kęstutis Grigaliūnas, Diana Remeikytė, Eglė Ridikaitė, Laisvydė Šalčiūtė, Dainius Trumpis, Rūta Vadlugaitė.

Raimondas Gailiūnas yra vienas paslaptingiausių Lietuvos tapytojų. Ryškios spalvos, neoekspresionistinė raiška ir siužetai, kuriuose „atsiveria visi dangūs ir pragarai“. 1990–2011 m. menininkas dalyvavo grupės „Angis“ veikloje, 2013 m. meno mugėje „Art Vilnius“ apdovanotas kaip geriausias pristatomas Lietuvos menininkas. Jo darbų gausiai įsigijęs Mo muziejus. Menininkas dirba ir gyvena Rokiškyje.

Kęstutis Grigaliūnas yra šiuolaikinio meno atstovas, savo kūryboje taikantis tiek grafikos, tapybos, skulptūros technikas, tiek objekto, instaliacijos strategijas. Menininkas surengė daugiau kaip 50 personalinių parodų, dalyvavo grupinėse parodose Lietuvoje ir užsienyje. Grigaliūnas 2011 metais apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija „už istorinio laiko atspaudus šiuolaikiniame mene, už skaudžios atminties erdvinį įvaizdinimą“.

Diana Remeikytė yra jaunosios kartos menininkė. Nors neseniai įgijo grafikos magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje, jos kūryba neapsiriboja viena medija. Menininkė lieja akvareles, tapo, kuria instaliacijas ir objektus, o šiuos darbus jungianti tema yra namai.

Eglė Ridikaitė yra viena ryškiausių šiuolaikinių Lietuvos viduriniosios kartos konceptualių tapytojų. Didelio formato drobėse menininkė konceptualiai fiksuoja artimos aplinkos objektus. Naudoja išskirtinę techniką – purškia aerozolinius dažus, pridengusi drobę vienetiniais rankų darbo trafaretais. Šios menininkės kūrinių ciklą „Kultūringos grindys“ sudaro 25 įspūdingų didžiulių formatų darbai, kuriems sukurti prireikė net keturių įtemptų menininkės darbo metų. 2018 metais menininkė buvo apdovanota Vyriausybės kultūros ir meno premija, o prieš keletą dienų jai buvo paskirta Nacionalinė nacionalinė kultūros ir meno premija.

Laisvydė Šalčiūtė yra viena aktyviausių šiuolaikinių Lietuvos viduriniosios kartos konceptualių menininkių. Jos kūryboje gausu tapybos, grafikos, instaliacijos, fotografijos, piešimo darbų, neretai papildytų literatūriniais tekstais. Menininkė yra surengusi virš keturiasdešimties personalinių ir sudalyvavusi virš šimto grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje. 2018 metais, kaip geriausia Veronos meno mugėje pristatyta kandidatūra, Laisvydė Šalčiūtė buvo pakviesta rengti parodą Italijos muziejuje Palazzo Ducale Complesso Museale Mantova. 2020 metais menininkė buvo apdovanota Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Dainius Trumpis yra viduriniosios kartos menininkas, surengęs 27-ias personalines parodas, daugiau nei 50 grupinių parodų, meno projektų Lietuvoje ir užsienyje. Menininkas kūryboje nenubrėžia sau ribų ir nevaržo savęs išraiškos priemonėmis – tapyba, skulptūra, objektai, asambliažai, skulptūrinės kompozicijos – visa tai paklūsta menininko interpretacijoms ir estetiniam pojūčiui. Šiuo metu kuria ir gyvena Šiauliuose.

Rūta Vadlugaitė yra jaunosios kartos tapytoja, neseniai apsigynusi magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje. Savo kūryboje tyrinėja tapybą kaip mediją, darbuose atsispindi temos, įkvėptos asmeninės mitologijos ir patirčių. 2016 m. Vadlugaitė yra pelniusi Žabolio meno prizą, 2017 m. buvo viena iš Jaunojo tapytojo prizo finalininkų. Menininkės darbus atsirinko ir Madrido meno mugės kuratorė programai „ONE Project“.

Parodos garso menininkas – Kristupas Gikas

Parodos architektūra – IMPLMNT

Parodą rengia „Contour Art Gallery“ (Subačiaus 85, Vilnius)

Kuratorė Viltė Visockaitė

Paroda veiks 2020 gruodžio 10 d. – 2021 kovo 1 d.

Parodą bus galima lankyti užsiregistravus elektroniniu paštu hello@contourart.gallery ir gavus galerijos patvirtinimą.

Ne karantino metu paroda veiks: V 17:00–20:00; VI, VII 12:00–16:00

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)