Konkurse „Ąžuoliuko“ kolektyvas sakralinės muzikos kategorijoje buvo įvertintas 91,03 balo ir pelnė aukso diplomą, o vaikų ir jaunimo chorų kategorijoje surinko 93,47 balus (daugiausiai balų iš visų konkurso dalyvių), laimėdamas pirmąją vietą. Chorui dirigavo meno vadovas Vytautas Miškinis, akomponavo Rimvydas Mitkus, skambėjo kompozitorių Stephen Chatman, Alessandro Scarlatti, Javier Busto, Laimio Vilkončiaus, Vaclovo Augustino, Gintauto Venislovo ir Vytauto Miškinio kūriniai.

Konkurse Lietuvai atstovavo ir Vilnius Tech akademinis choras „Gabija“ (meno vadovė Anna Miščenko), iškovojęs sidabro diplomą suaugusiųjų chorų ir vokalinių ansamblių kategorijoje bei pirmą vietą sakralinės muzikos kategorijoje.

Tarptautinis chorų konkursas „Cantu Gaudeamus“ Balstogėje organizuojamas septintus metus. Šiemet konkurso komisiją sudarė latvių kompozitorius Ēriks Ešenvalds, lenkų choro dirigentė Wioletta Miłkowska ir lietuvių choro dirigentas Rolandas Daugėla.

„Šis konkursas – tai svarbus chorinės bendrystės elementas ne tik Lenkijoje, bet ir tarptautinėje bendruomenėje – chorų šeimoje“, – teigė konkurso „Cantu Gaudeamus“ meno vadovė Anna Moniuszko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją