„Įvyko kai kas šlykštaus. Tyčia ir sąmoningai sugadintas „Išminčius“ – žinomiausias Sienos prisimena kūrinys, skirtas Lietuvos žydų istorinei atminčiai. Akivaizdu, kad tie, kas tai padarė, sąmoningai norėjo būtent šio kūrinio sugadinimo. Mano galva, smarkiai pasmirdo antisemitizmu. Pats šiandien nuėjau iki kūrinio, pats viską užfiksavau ir parašiau pareiškimą policijai. Tiek dėl vandalizmo, tiek dėl antisemitizmo“, – socialiniuose tinkluose rašo žurnalistas Šarūnas Černiauskas.

Gyventojai irgi gali padėti susirasti kaltininką. Žurnalistas ragina kreiptis į jį kažką mačiusius ar netoli gyvenančius žmones. Taip pat, jeigu kažkas iš greta gyvenančių žmonių turi automobilio vaizdo registratorius ar kitur įrengtas kameras, kurios galėjo užfiksuoti įvykį, gali kreiptis į žurnalistą. Jis surinkta informacija pasidalins su policija. Bet kokia informacija gali padėti surasti kaltininką.

Grafitinis vandalizmas – ne naujiena Vilniuje. Deja, dažniausiai kaltininkų policijai surasti nepavyksta. Šįkart gatvės kūriniui buvo padaryta didelė žala.

Beje, tai ne vienintelis „Sienos prisimena“ projekto subjaurotas kūrinys. Dar vienam kūriniui „Gatvės muzikantai“ buvo padaryta žala. Ant jo purškiamais dažais nupieštas žodis „Ivan“.

Projektas „Sienos prisimena“ yra pirmasis tokio pobūdžio meninis projektas Lietuvoje, jungiantis istorinę atmintį, profesionalų ir gatvės meną. Vilniaus žydų kvartale buvo sukurti penki graffiti meno kūriniai, atspindintys tarpukario Vilniaus žydų gyvenimo epizodus. Šie kūriniai primena vilniečiams ir miesto svečiams apie taikų ir laimingą Vilniaus žydų bendruomenės gyvenimo laikotarpį, kuris vertas mūsų atminties ir pagarbos.