Festivalio „Revolution“ ir apdovanojimų „Revolution Awards“ iniciatorius, renginių paslaugų grupės „ReKūrai“ vadovas Aurimas Kamantauskas teigė, kad šiemet konkursui paraiškas pateikė per keturiasdešimt agentūrų, įmonių ir organizacijų. Iš jų didžiausio populiarumo sulaukė „Festivalio“, „Geriausio renginio koncepto“ ir „Geriausios kūrybinės instaliacijos / dekoro / scenografijos“ kategorijos.

„Sulaukėme tikrai išskirtinių renginių projektų, gerokai prasiplėtė ir konkurso geografija. Į apdovanojimus pretendavo grandioziniai renginiai, kurie vyko net Brazilijoje ir Kongo Demokratinėje Respublikoje“, – apžvelgė A. Kamantauskas.

Konkursui pateiktus projektus vertino tarptautinė komisija, sudaryta iš patyrusių savo srities profesionalų: „Nine Yards“ įkūrėjas ir „Audi“, „Carlsberg“, „Volkswagen“, „Meta“ ir kt. garsių prekės ženklų renginių strategijų kūrėjas Janne Björge, renginių tvarumo ekspertė Margarita Aļabjeva-Vaišļa, Nyderlandų renginių moderavimo meistriškumo agentūros įkūrėjas Jan-Jaapas In der Mauras, „Delfi Kultūra“ ir M360 redaktorė Jūratė Žuolytė, LRT partnerysčių vadovė Indrė Petrauskė ir kiti.

Be tokių kriterijų, kaip kūrybiškumas ir pasiekti rezultatai, vertinat renginių projektus didelis dėmesys skirtas renginių tvarumui.

B2C renginio kategorijoje geriausiu pripažintas IKI ir „Walk 15“ renginys IKI ėjimo varžybos.

IKI ėjimo varžybos taip pat pelnė pagrindinį konkurso apdovanojimą – „Revolution Awards“ „Grand Prix“.

Dvi pirmąsias vietas konkurse „Revolution Awards 2024“ pelnė Vilniaus miesto plėtros agentūra „Go Vilnius“. Apdovanojimai „Go Vilnius“ įteikti už geriausią renginį „Festivalio“ kategorijoje – juo tapo su agentūra „Partizanas“ įgyvendintas projektas Vilniaus šaltibarščių festivalis, bei „Kultūrinio renginio“ kategorijoje, kur geriausiu pripažintas projektas „Vilnius – 700 metų jaunas“.

Taip pat dvi pirmąsias vietas konkurse laimėjo Latvijos „Skudras Metropole“ kūrybinė agentūra.

„Paramos renginio“ kategorijoje apdovanojimą pelnė bendras „Skudras Metropole“ ir Ukrainos agentūros „Plombir Events“ projektas „Ukraine. Residence of Freedom“. Dar vieną pirmąją vietą „Skudras Metropole“ pelnė „Geriausio renginio koncepto“ kategorijoje už renginio projektą „Christmas Residence“.

B2E kategorijoje apdovanotas „Bitės Lietuva“ renginys „Telecom Trends 2024“, kurį organizavo agentūra „Made my day“.

Kategorijoje „Geriausia kūrybinė instaliacija / dekoras / scenografija“ nugalėjo Slovakijos agentūra „Leopard Production“ su projektu „Zlaty Klinec 2023 / Golden Nail 2023“.

B2B renginio kategorijoje pirmos vietos laimėtoja pripažinta Portugalijos agentūra „iMotion Events“ ir jos organizuota konferencija „REINVENT the Event – Endless Evolution“.

„Sporto ir turnyrų renginio“ kategorijoje pirmoji vieta atiteko „Red Door Agency“ agentūrai iš Brazilijos ir jos renginiui „F1 „Heineken“ kaimelis San Paule“.

„Specialiojo paminėjimo“ („Special Mention“) apdovanojimą „Revolution Awards 2024“ pelnė

Frankofonijos žaidynių 2023 atidarymo ceremonija, surengta Kongo Demokratinės Respublikos sostinėje Kinšasa (agentūra „Leap Creative Studio“, Prancūzija).

„Dalyvavimas geriausių renginių apdovanojimuose – tai puiki galimybė pamatyti, kaip auga ir keičiasi tarptautinė renginių industrija, susipažinti su jos lyderiais ir užmegzti naujas partnerystes, kurios atveria duris į naujas rinkas bei atneša progresyvius verslo augimo pokyčius“, – pažymi festivalio „Revolution“ ir konkurso „Revolution Awards“ iniciatorius A. Kamantauskas.

„Revolution Awards“ ceremonijos metu taip pat apdovanoti ir kitų festivalio „Revolution“ metu vykusių konkursų nugalėtojai. Apdovanojimą už geriausią stalo dekorą pelnė floristė-dekoratorė ir prekės ženklo „Zylė Decor“ įkūrėja Erika Pečiulė iš Ukmergės.

Įspūdingiausio torto konkurse nugalėtoja pripažinta „Laroché“ desertų kūrėjų komanda už tortą „Laroché Balerina“. Apdovanojimą už originaliausią tortą pelnė „Desertai Donas“.

Taip pat paskelbti ir apdovanoti tvarių renginių valdymo hakatono laimėtojai, kuriais tapo Aleksejaus Noviko komanda „We Host Events“.

Revolution Awards 2024“ laimėtojai ir finalininkai

PARAMOS RENGINYS

1 vieta. „Ukraine. Residence of Freedom“ („Skudras Metropole“, Latvija / „Plombir Event“, Ukraina)

B2E RENGINYS

1 vieta. „Bitė Lietuva“ „Telecom Trends 2024“ („Made my day“, Lietuva)

2 vieta. „Planet Telia“ („Partizanas“, Lietuva)

3 vieta. „2 Million Clients“ („Hostinger Operations“, Lietuva)

GERIAUSIA KŪRYBINĖ INSTALIACIJA / DEKORAS / SCENOGRAFIJA

1 vieta. „Zlaty Klinec 2023 / Golden Nail 2023“ („Leopard Production“, Slovakija)

2 vieta. Frankofonijos žaidynių 2023 atidarymo ceremonija, Kinšasa, Kongo Demokratinė Respublika („Leap Creative Studio“, Prancūzija)

3 vieta. Monikos Dirsytės performansas „Balansuoti grožį“ grožio parodoje „Pelenė 2023“ (LITEXPO, Lietuva)

B2C RENGINYS

1 vieta. IKI ėjimo varžybos (IKI / „Walk 15“, Lietuva)

2 vieta. F1 „Heineken“ kaimelis San Paule („Red Door Agency“, Brazilija)

3 vieta. Lietuvos grilio festivalis 2023 („Leto projektai“ / „Kamado Bono“, Lietuva)

B2B RENGINYS

1 vieta. Konferencija „REINVENT the Event – Endless Evolution“ („iMotion Events“, Portugalija)

KULTŪRINIS RENGINYS

1 vieta. „Vilnius – 700 metų jaunas“ („Go Vilnius“, Lietuva)

2 vieta. Frankofonijos žaidynių 2023 atidarymo ceremonija, Kinšasa, Kongo Demokratinė Respublika („Leap Creative Studio“, Prancūzija)

3 vieta. Dizaino dienos 2023 „Kuris esu aš?“ (Kauno technologijos universiteto Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto studentų atstovybė „InDi“, Lietuva)

SPORTO IR TURNYRŲ RENGINYS

1 vieta. F1 „Heineken“ kaimelis San Paule („Red Door Agency“, Brazilija)

2 vieta. IKI ėjimo varžybos (IKI / „Walk 15“, Lietuva)

FESTIVALIS

1 vieta. Šaltibarščių festivalis („Partizanas“ / „Go Vilnius“, Lietuva)

2 vieta. Žagarės „Fringe“ festivalis (Žagarės kultūros centras, Lietuva)

3 vieta. Žvejiškas festivalis „Palangos stinta“ („Palangos stinta“, Lietuva)

GERIAUSIAS RENGINIO KONCEPTAS

1 vieta. „Christmas Residence“ („Skudras Metropole“, Latvija)

2 vieta. Frankofonijos žaidynių 2023 atidarymo ceremonija, Kinšasa, Kongo Demokratinė Respublika („Leap Creative Studio“, Prancūzija)

3 vieta. „Zlaty Klinec 2023 / Golden Nail 2023“ („Leopard Production“, Slovakija)

GRAND PRIX

IKI ėjimo varžybos (IKI / „Walk 15“, Lietuva)

SPECIAL MENTION

Frankofonijos žaidynių 2023 atidarymo ceremonija Kinšasa, Kongo Demokratinė Respublika („Leap Creative Studio“, Prancūzija)