Dainų šventės dalyvių eitynės – renginys, kuriame susiburia beveik visi šventės atlikėjai ir kūrėjai. Džiugiai nusiteikę, pasipuošę gražiausiais kostiumais, regionus, miestus ir šalis pristatančia atributika, dainomis ir šokiais tūkstančiai dalyvių užliejo miesto gatves, o juos sveikino gausiai susirinkę žiūrovai.

Eidami dalyviai bendrauja su miniomis susirinkusių žiūrovų, pozuoja nuotraukoms, džiaugiasi įvykusiais šventės renginiais ir ruošia balsus bei širdis didžiajam Dainų šventės finalui, kuris įvyks visai eitynių upei suplaukus į Vingio parką – Dainų dienai.

20.30 val. Vingio parko estradoje prasidėsianti Dainų diena „Kad giria žaliuotų“ apibendrins visą šimtmetį mininčios Dainų šventės savaitę. Šimtmetis – kaip istorijos laikotarpis, ir šimtmetis – tarsi nesibaigianti daina, kurios žodžiai – mūsų valstybės ir mūsų kultūros istorija, ryškiai atsispindinti ir šimtametėje Dainų šventės tradicijoje. Daina – kertinis ir nepakeičiamas šios tradicijos žodis, į kurį susitelkia Dainų dienos kūrėjai, šventės programą sudarę iš svarbiausių ir skambiausių kūrinių, liudijančių kintantį laiką ir dainavimo kultūros kelią, įprasminančių mus – dainuojančią, kūrybingą tautą, skirtingais balsais atliepiančią tuos pačius dainos žodžius.

Dainų dienos koncertas Vingio parke nemokamas jį stebintiems stovimose vietose. Į parką negalima įsinešti skėčių, aštrių ar pavojingų daiktų.

Primename, kad dėl vykstančių renginių liepos 6 d. 14–20 val. draudžiamas transporto priemonių ir viešojo transporto eismas T. Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės gatvėse, Gedimino prospekto atkarpoje nuo J. Tumo-Vaižganto g. iki Šventaragio g.