Pasak D. Stomienės, per tuos metus labai daug kas pasikeitė: išaugo galerijų kokybė, labai išsiplėtė dalyvių ratas ir ženkliai pagausėjo mugės lankytojų.

Ji pasakojo, kad apskritai Lietuvos meno scena labai pasikeitė į gerą pusę: „Tiesiog atsirado daugiau žmonių, kurie domisi, kurie lanko. Taip pat atsirado naujų kolekcininkų ir ypatingai galime džiaugtis dėl jaunesnės kartos, kurie tikrai yra susidomėję, jaunų verslo atstovų“.

Mugėje galima ir tiesiog apžiūrėti kūrinius, ir juos įsigyti.

„Žmonės pradėjo domėtis ir klausti, suprasti, kad mugė yra ne vien tik dėl pažiūrėjimo, bet galima ir turėti. Tad čia tokia unikali galimybė, kai gali čia ir dabar matyti didžiulę meno panoramą, tai yra, virš 300 menininkų ir jų kūrinių. Tu tikrai gali išsirinkti savo mėgiamą kūrinį, taip pat čia sutikti savo draugus ir bičiulius, puikiai praleisti dieną“, pasakojo D. Stomienė.

Šių metų mugės akcentas – Šiaurės Europa.

D. Stomienė aiškino, kad per mugės istoriją jau beveik visos kaimyninės šalys buvo pristatytos: „Jau parodėme net Prancūziją, ji buvo mūsų fokuse, o dabar tiesiog atėjo laikas nukreipti žvilgsnį į Šiaurės Europos šalių meną“.

„ArtVilnius“ įkūrėja ir vadovė Diana Stomienė užtikrino, kad renginys skirtas ne tik tiems, kurie giliau domisi menu: „Manau, kad tie žmonės, kurie jau lankėsi 14 kartų, jau priprato prie visų pokyčių, bet tikrai yra ir tradicinių žanrų, kaip tapyba, taip pat grafika, skulptūra, taip pat dalis yra ir to modernaus meno. Mūsų pristatomas menas po truputį prisijaukino lankytoją, tad lankytojas gal dabar būtų nusivylęs, jeigu vien tik matytų tradicinį meną, nes jis ieško naujų technologijų, naujų formų, naujų medijų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją