1. Žemę padenkite akmenimis

Vazone esančią žemę uždengus akmenimis katė jos neberaus, o ir laistant augalą vanduo kuo puikiausiai prasiskverbs, rašo worldsbestcatlitter.com.

2. Žemę apdėkite apelsino žievelėmis

Katės linkusios nemėgti citrusinių vaisių kvapo, todėl apelsinų žievelės, sudėtos aplink augalus, gali tapti puikia kliūtimi, padėsiančia katei išlaikyti atstumą.

3. Įsigykite augalą, kuris jūsų katei nepatiks

Norite, kad katė nebelįstų prie kambarinių augalų? Pabandykite auginti rozmariną. Jis labai aromatingas, todėl katės dažniausiai jo nemėgsta. Be to, jis – gražus augalas, o ir namai puikiai kvepės! Tik įsitikinkite, kad tai, ką perkate, yra saugu jūsų augintiniui.

4. Įsigykite augalą, kuris labai patiks jūsų katei

Taip pat galite investuoti į augalus, tokius kaip miežiai ar katžolė, kuriais jūsų katė mielai užkandžiaus, o ne pirkti augalus, kurie gyvūnams gali būti toksiški. Kai kurioms katėms taip pat patinka mėtos ir sezamas.

5. Išbandykite ką nors lipnaus

Katės nemėgsta lipnių medžiagų, tad galite pamėginti vazono kraštą apsukti dvipuse lipnia juostele. Tai turėtų padėti katei daugiau nekišti letenų prie augalo.

6. Auginkite augalus terariumuose

Jei išbandyti būdai nepadeda, galite pamėginti auginti augalus terariumuose, į kuriuos jūsų katė negalės patekti.

7. Sukurkite kliūtis, panaudodami vienkartinius indus

Interneto platybėse galima pamatyti nuotraukų, kuriose parodytas itin paprastas būdas, kaip apsaugoti vazonines gėles nuo kačių. Kad jūsų augintinis neknaisiotų vazonuose esančios žemės, ją galite apdengti vienkartine popierine lėkšte arba į žemę, jei tenkins vaizdas, prismaigstyti vienkartinių plastikinių ar medinių šakučių, dantukais į viršų.