Iš pradžių buvo nedrąsu

„Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

Šiandien Lietuvos oro uostai neįsivaizduojami be keturių šunelių – aukštaūgio mišrūno Stigo, Vakarų Škotijos baltojo terjero Franco bei nedidelio ūgio mišrūniukų – broliuko ir sesutės – Ozio ir Bugės.

Pirmoji darbuotoja, pasiryžusi visiems kolegoms ir įmonės svečiams parodyti, kad dirbti kartu su augintiniais yra ne tik įmanoma, bet ir naudinga – Raimonda Šakinytė.

„Kai sugalvojome daryti dieną su augintiniu, kolegos neįsivaizdavo, kaip galima dirbti su šunimi ir kaip viskas turėtų atrodyti. Su Stigu einu visur, kur tik leidžiama ateiti su šunimi, tad žinojau, kaip jis elgiasi viešumoje ir jaučiausi drąsiai. Netrukus visi pamatė, kad šuo niekam netrukdo“, – teigia R. Šakinytė.

Nuo pat pradžių Stigas paklusniai sėdėdavo prie direktoriaus durų, visiems keldamas juoką – štai, dirba direktoriaus sargybiniu. Netrukus šuo įsidrąsino ir pradėjo lankytis skirtinguose įmonės kabinetuose. Darbuotojai netrukus įsitikino, kad juos aplankęs Stigas gali nuraminti, sumažinti įtampą.

„Iš pradžių laikydavau už pavadėlio ir tik savo kabinete. Kai pastebėjau, kad kolegos labai meiliai ir noriai jį priima, pavadėlio nebereikėjo. Netrukus pradėjome kartu pasitikti svečius. Galų gale, pasiklausiau direktoriaus, ar galiu savo šunį atsivesti į susitikimą. Jo atsakymas – žinoma, be problemų. Pasodinau Stigą už stalo ir išėjau, o kai parėjau – jis sėdi tvarkingai toje pačioje vietoje. Visi žiūrėjo ir negalėjo patikėti“, – šypsosi R. Šakinytė.

Šiandien neįsivaizduoja darbo be šunų

Nuo to laiko Stigas keliauja į visus susitikimus, o darbe pasirodo kiekvieną penktadienį, kartais ir ketvirtadienį.

„Gyvūnai netrukdo, o kaip tik įneša gyvasties. Maniškis netgi žino, kuriame aukšte ir kuriuose skyriuose labiausiai jo laukia. Tai papildo mūsų darbo dienas. Labai džiaugiamės sprendimu ir nėra tokios minties, kad viso to galėtų nebūti“, – tikina R.Šakinytė.

Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė įmonės darbuotojus vadina dideliais kačių ir šunų mylėtojais, todėl nieko keisto, kad vieną dieną augintiniai pasirodė ir darbe.

Žinoma, iš pradžių buvo kiek nedrąsu – juk įmonėje vykstančiuose susitikimuose dalyvauja daug žmonių. Tuomet dar niekas nežinojo, kaip į augintinius reaguos svečiai, o kaip į svečius – augintiniai. Turbūt niekas nesitikėjo, kad gyvūnai į kolektyvą įneš tiek džiaugsmo ir gyvybingumo.

„Kai atėjau į pirmąjį susitikimą su Stigu, net nepastebėjau, kad jis sėdi kartu, nes už stalo krašto jo nesimatė. Tik tada, kai jis suinkštė ir pasirodė jo ausys, visi pradėjo juoktis, kad visą šį laiką šuo taip ramiai buvo kažkur po stalu“, – prisimena I. Baltrušaitienė.

Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovė įsitikinusi, kad augintinių buvimas darbe jau tapo tradicija, kurios tiesiog neįmanoma nesilaikyti.

Kviečiame pasižiūrėti, kaip atrodo darbo diena kartu su augintiniais – argi nenorėtumėte dirbti tokioje aplinkoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)