Kuo padeda gyvūnai

Tačiau visa tai nėra sunku, kadangi augintiniai suteikia daug naudos siekiant geresnių rezultatų.

Gyvūnai sukuria jaukią darbinę atmosferą. Įvairūs tyrimai rodo, kad vien gyvūnų buvimas suteikia darbuotojams komfortą, apsaugo nuo streso, padidina įsitraukimą į darbą ir pagerina darbo bei gyvenimo kokybę.

Taip pat augintiniai darbe skatina bendradarbiavimą. Darbuotojai apibūdina naminiams gyvūnėliams pritaikytas darbo vietas kaip palengvinančias darbines sąlygas ir skatinančias geresnį bendravimą bei dalijimąsi informacija ir prisidedančias prie bendradarbių ir draugystės. Augintiniai padidina darbuotojų sąveiką, sumažina izoliacijos jausmą ir yra įtraukių pokalbių katalizatorius.

Vienoje eksperimentų serijoje psichologai nustatė, kad dalyviai, dirbantys su šunų draugija sprendimų priėmimo užduotis (palyginti su šuns nebuvimu), įvertino savo komandas kaip draugiškesnes ir dėmesingesnes, o tai padidino jų tolesnį bendradarbiavimą ir tarpusavio pasitikėjimą.

Gyvūnų diena įmonėje „Cognizant“

Ką verta apsvarstyti

Jei vis dar svarstote, ar jūsų organizacijai verta į biurą vestis augintinius, pradėkite nuo mažų žingsnių, galbūt verta tai pradėti daryti kelias dienas per savaitę, kad būtų galimybė apsiprasti su naujomis tradicijomis.

Prieš vesdami augintinius į darbą, perklauskite savo skyriaus, ar darbuotojai nėra alergiški šunims, katėms ar pan. Sukurkite zonas be naminių gyvūnėlių darbuotojams, kurie yra alergiški arba nesijaučia su gyvūnais komfortabiliai.

Be to, nepamirškite informuoti bendradarbių, ar augintiniai yra alergiški ir, ar jiems tinka kiti skanėstai, kurie yra biure, jei nuspręstų palepinti jūsų atsivestus mažuosius draugus.

Ir, žinoma, užtikrinkite, kad bet koks miaukimas, čiulbėjimas ar lojimas būtų kuo mažesnis ir netrukdytų bendradarbiams. Atsineškite interaktyvių žaislų, kad naminiai gyvūnai būtų užimti. O kai, pavyzdžiui, naujas šuo atvyksta į darbą, lėtai supažindinkite juos su kitais šunimis neutralioje arba atviroje vietoje. Šunys, pasižymėję agresyviu elgesiu, pavyzdžiui, urzgimu ir pan., nepriimtini darbo aplinkoje.