Lietuvos sunkiųjų arklių asociacijos prezidentė Aurelija Aksomaitytė „Anykštai“ sakė, kad traukinio vagonus temps dirbantys arkliai.

„Tai nėra, kad iš pievos paėmėme žirgą, kuris nėra dirbęs jokio fizinio darbo. Su tais arkliais, kurie bandys traukti vagonus, su jais yra ir ariama, ir dirbami visi žemės ūkio darbai. Jeigu jie nepatrauktų, mes net ir nebandytume tokio dalyko. Pirmiausia mes žiūrime gyvūnų gerovės, nes tai yra prioritetas visoms asociacijoms, mūsų irgi tame tarpe. Vagonus netgi Lietuvos galiūnų čempionato vyrai pastumia“, – komentavo A. Aksomaitytė.

A. Aksomaitytė sakė, kad antradienį Anykščiuose buvo išbandyta, ar žirgai patrauks siauruko vagonus ir jiems tai pavyko padaryti.

Tuo metu Baltijos žirgų augintojų asociacijos prezidentė Audronė Petraitienė „Anykštai“ kalbėjo, kad sumanymo, jog žirgai trauks siauruko vagonus, atsisakytų.

„Aš patarčiau ramiau gyvent. Karšta labai. Žinokit, aš atsisakyčiau. Bus labai pasipiktinimų. Jei aš būčiau atsakinga, nedaryčiau tokios rungties, o jūs pagalvokit“, – kalbėjo A. Petraitienė.