Taip prie jaukumo kūrimo prisideda pagalvėlės, kalendoriai, puodeliai, raktų pakabukai ar net patalynės komplektai su augintinio atvaizdu. Gali pasirodyti, kad kai kurie žmonės dėl savo augintinių tiesiog eina iš proto. Bet jeigu jūs jų nesuprantate, tikriausiai neturite augintinio ir nežinote, kiek daug jis gali reikšti.

Mažame bute daiktams su augintinio atvaizdu netrūksta

Kaunietis Darius Skučas gyvena vieno kambario bute, tačiau jo pavyzdys įrodo, kad net ir nedidelėje erdvėje gali tilpti daug. Akita inu veislės šunelį Hachiko laikantis vyras didžiąją dalį savo laisvalaikio skiria augintiniui. Hachiko atpažįsta dažnas feisbuko vartotojas, mat gyvūnų mylėtojų grupėse jis – tikra žvaigždė. Šuns ir vyro draugyste susižavėję žmonės kartais jam atsiunčia dovanų su augintinio atvaizdu.

„Žmonės siunčia visokias dovanas jam. O pats užsakiau 10 kalendorių su Hachiko nuotraukomis, kad galėčiau padovanoti ypatingiems žmonėms. Pagalvėlių užvalkalus irgi viena gerbėja atsiuntė“, – pasakoja Darius.
Hachiko

Kalendoriai ir pagalvėlių užvalkalai – dar ne viskas. Hachiko atvaizdas puošia Dariaus užrašų knygelių viršelius, raktų pakabuką.

Turbūt nieko keisto, kad Hachiko Dariaus gyvenime užima tiek daug vietos – jau anksčiau projekte „Sėkminga dresūra“ vyras pasakojo, kad šuo išgelbėjo jo gyvenimą ir padėjo pamiršti priklausomybę alkoholiui. Tąkart vyras juokėsi, kad vieną priklausomybę pakeitė kita, tik ši suteikia daugiau laimės ir nekenkia sveikatai.

Katinai vis „primena“, kokia šiandien diena

Norvegijoje gyvenanti joniškietė Kristina Rusienė gyvenimu džiaugiasi kartu su keturiais augintiniais: Somalio kate Tute, Meino meškėnais Kiara ir Oliveriu bei Šetlando aviganiu Oziu. Jų atvaizdai puošia moters sieninį kalendorių – metai iš metų keturkojų šeimynėlė Kristinai „primena“, kokia šiandien diena. Tiesa, nuotraukose ne tik jos, bet ir draugių katės.

„Idėja kilo dar supermamų forume, temoje „Mūsų katytės ir katinėliai“. Tai – labai draugiškas ir šiltas moterų kolektyvas, padedantis į bėdą pakliuvusiems gyvūnams, dažniausiai katėms. Labai glaudžiai bendraujama, susitinkama gyvai, padedama finansiškai ir morališkai tarpusavyje. Todėl kilo idėja įamžinti visus globotinius ir nuosavus katinėlius kalendoriuose“, – pasakoja Kristina.
Kristinos Rusienės kalendoriai

O štai Kristinos draugė jai numezgė ir mažytes, žaislines augintinių kopijas, kurios taip pat papuošė moters namus.

Tuo metu Dalė Balinskienė savo mėgstamus gėrimus geria iš mylimiausio puodelio. Mylimiausiu, nes jį puošia augintinio Ramzio atvaizdas.

„Buvau suplotasnukių gelbėjimo organizacijos „Dogspotas“ šventėje. Joje gamino puodelius su augintinio atvaizdu, tai užsisakiau“, – tą dieną, kai gavo mėgstamiausią savo puodelį, prisimena Dalė.

Kviečiame pasižiūrėti, kaip augintiniai „užvaldo“ šeimininkų namus.