Šis didysis Vandėjos basetas grifonas 2015-ųjų gruodį yra dalyvavęs Vilniuje surengtoje tarptautinėje šunų parodoje ir čia pripažintas gražiausiu FCI VI grupės šunimi. Ir tai tik viena iš sunkiai suskaičiuojamų Frosty Snowman pergalių. Gimęs Didžiojoje Britanijoje ir į Olandiją migravęs Frosty Snowman per ketverius savo gyvenimo metus yra laimėjęs daugelio Europos šalių „Best in Show“ konkursus, tarp jų ir garsiosios „Cruft's 2017“ grupės konkursą.

Kuo ypatingi didieji Vandėjos basetai grifonai? Kinologijos ekspertai šios veislės atstovus vadina puikiais padėjėjais medžiotojams, kai su laimikio vaikomasi sąlyginai didelėse teritorijose (kadaise išveisti zuikių medžioklei Prancūzijoje), nes šie šunys yra greičiausi iš visų basetų. Atkaklūs, drąsūs ir šiek tiek užsispyrę, jie turi būti dresiruojami pagal komandas nuo labai ankstyvo amžiaus.
Gražiausias šuo pasaulyje

Panašu, kad kaip tik taip su Frosty Snowman buvo elgiamasi „Van Tum-Tum's Vriendjes“ veislyne. Jo šeimininkė, 36 veterinarijos gydytoja Gwen Huikeshoven, pati nuo vaikystės augo su šunimis, o didieji Vandėjos basetai grifonai jos tėvų šeimoje atsirado 1988-ųjų.

Pergalę „World Dog Show 2018“ G. Huikeshoven pavadino neįtikėtinu laimėjimu ir vos nulipusi nuo podiumo dėkojo visiems šeimos nariams bei draugams, padėjusiems tiek ruošiantis didžiausiai pasaulyje šunų parodai, tiek kasdien treniruojantis.

Amsterdame 2018-ųjų pasaulio vicečempiono titulas atiteko Flamandų buvjė veislės atstovui Family Flight Fine Chanel, atkeliavusiams iš Rusijos. Trečias liko anglų buldogas Cappelli Bulls Argentina Rodo iš Argentinos, o ketvirtas – italų brakas Polcevera's Ponente (Italija).

Daugiau apie Amsterdame vykusį tarptautinį šunų konkursą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)