Ministrė paskelbė, kad prašo skubiai uždrausti šunis, kai pabrėžė „pasibaisėtiną“ išpuolį prieš 11 metų mergaitę Birminghame. Tačiau už šunų įtraukimą į draudžiamų sąrašą atsako Aplinkos sekretorės Therese Coffey departamentas, kuriame nerimaujama dėl galimybės įtraukti šią veislę.

„Kennel Club“ nepripažįsta šių šunų kaip konkrečios veislės. Tad ją gali būti sunku apibrėžti, o toks draudimas gali uždrausti daugybę kitų šunų.

Ministrė priminė, kad Vakarų Midlandso policija tiria įvykį, kai mergina ir du vyrai, kurie įsikišo šeštadienį, buvo sužeisti per incidentą Bordesley Green rajone.

„Tai baisu. Amerikietiški bully šunys yra aiškus ir mirtinas pavojus mūsų bendruomenėms, ypač vaikams“, – socialinėje žiniasklaidoje rašė M. Braverman, – „Mes negalime taip tęsti. Užsakiau skubius patarimus, kaip juos uždrausti“.

Aplinkos, maisto ir kaimo reikalų departamento (Defra) sudarytame sąraše įrašytų šunų turėjimas, veisimas ar pardavimas prieštarauja įstatymams. Tačiau taip pat draudžiama turėti šunį, kuris yra pavojingai nevaldomas, už tai gali būti baudžiama laisvės atėmimo bausmėmis ir neribotomis baudomis.

Siras Johnas Hayesas, artimas S. Braverman sąjungininkas, Bendruomenių rūmuose siekė uždrausti veislę, kuri, jo teigimu, yra „veista žudyti“. Tačiau gyvūnų labdaros organizacijos, įskaitant RSPCA, siekia, kad būtų panaikinti konkrečioms veislėms taikomi draudimai, kurie, jų teigimu, veikia prieš šunis, laikomus „pavojingais“, ir dėl to tūkstančiai „nekaltų“ gyvūnų nukenčia. Vietoje to jie nori sutelkti dėmesį į individualius veiksmus ir pavojingus savininkus.

Dogs Trust“ atstovas sakė: „Dogs Trust“ nori, kad dabartiniai šunų kontrolės įstatymai būtų pakeisti vienu konsoliduotu įstatymu, leidžiančiu ankstyvą intervenciją, daugiausia dėmesio skiriant šunų įkandimo atvejų prevencijai ir apimančias priemones, kurios atgrasytų ir nubaustų šunų, kurių elgesys yra blogas, savininkus. Mes ir toliau reikalausime esamų šunų kontrolės įstatymų reformos, kol įsitikinsime, kad bet kokios naujos priemonės yra prevencinės, neutralios veislei ir veiksmingos ir galiausiai apsaugo tiek šunis, tiek žmones“.

Šiuo metu Jungtinėje Karalystėje yra keturios uždraustos šunų veislės: pitbulterjeras, japonų tosa, Argentinos dogas ir brazilų mastifas. „Defra“ atstovas sakė: „Labai rimtai žiūrime į šunų išpuolius ir antisocialų elgesį bei užtikriname, kad būtų taikoma visa įstatymo galia“.