Pranešė 112

Po 7 valandos ryto Bendrasis pagalbos centras sulaukė pranešimo, kad Gegučių parke moterį užpuolė ir įkando šuo. Ji teigė, kad šunį nusivedė jo šeimininkė.

Į nurodytą įvykio vietą atvykę greitosios medicinos pagalbos medikai nustatė, kad moteriai iš tiesų gyvūnas įkando į koją. Sutekus pirmąją pagalbą, nukentėjusioji pristatyta į Kėdainių ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrių. Suteikus pagalbą, ji išleista gydytis ambulatoriškai.

Ėjo ir nuėjo

Į Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrių atvykusiems policijos pareigūnams 48-erių metų moteris paaiškino, kad ėjo parku ten esančių biotualetų link. Esą priešais ją dvi moterys vedė du šunis.

Šunys buvo vedami su pavadėliais, tačiau be antsnukių. Esą vienas šuo puolė ant moters ir įkando jai į koją. Ji pasakojo, kad šuns šeimininkė su šuniu lyg niekur nieko nužingsniavo toliau, o ji išsikvietė pagalbą.

Policijos pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes. Manoma, kad daugiau įvykio detalių paaiškės peržiūrėjus parke esančių vaizdo stebėjimo kamerų įrašus.

Privalo rūpintis

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo 20 straipsnio 2 dalimi, šunų laikytojai privalo užtikrinti, kad jų laikomi gyvūnai nekeltų grėsmės žmonių ir kitų gyvūnų gyvybei, sveikatai ar turtui, privalo nepažeisti kitų asmenų teisių ir teisėtų interesų.

Kėdainių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu, Gyvūnų laikymo Kėdainių rajono savivaldybėje taisyklėse nustatytos gyvūnų laikytojų pareigos, draudžiamieji veiksmai, gyvūnų augintinių laikymo ir priežiūros reikalavimai Kėdainių rajono savivaldybės teritorijoje.

Gresia bauda

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnyje numatyta atsakomybė už gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo, kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus, taip pat ir Gyvūnų laikymo Kėdainių rajono savivaldybėje taisyklių pažeidimus.

Pagal nusižengimo pobūdį ir pavojingumą už šių teisės aktų pažeidimą asmenims gali būti skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 550 eurų.