„Lietuvos zoologijos sodo vasaros sezonas trunka nuo gegužės iki spalio mėnesio. Tuo metu sulaukiame didžiausio lankytojų srauto. Zoologijos sodas įsikūręs nuostabiame gamtos kampelyje, visiškai šalia Ąžuolyno parko, todėl siekiame, kad lankytojai atrastų zoologijos sodą ne tik vasarą, bet pamatytų jo žavesį tiek rudenį, tiek žiemą. Dėl šios priežasties bilieto kaina suaugusiam lankytojui nuo spalio 1 d. mažinama iki 10 eurų, o lengvatinis bilietas vaikams, studentams ir senjorams kainuos 5 eurus“, – sako Lietuvos zoologijos sodo Rinkodaros ir edukacijos skyriaus vadovė Aida Grockienė, pažymėdama, kad šiais metais Lietuvos zoologijos sode jau apsilankė daugiau nei 460 tūkst. lankytojų.

Lietuvos zoologijos sodas taip pat jungiasi prie Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos iniciatyvų ir spalio 1 d. kviečia senjorus zoologijos sode apsilankyti nemokamai. Tam tereikės bilietų kasose parodyti galiojantį pensijos gavėjo pažymėjimą. Senjorai turės galimybę ne tik apžiūrėti Lietuvos zoologijos sode laikomus gyvūnus, bet ir sudalyvauti jų pristatymuose. Gyvūnų pristatymų grafikas pateikiamas čia.

Lietuvos zoologijos sodo lankytojai gyvūnus gali apžiūrėti net ir tada, kai jie būna vidinėse patalpose – šiuo tikslu yra įrengti specialūs vitrininiai langai. Dalis gyvūnų yra prisitaikę gyventi šaltoje aplinkoje, tad puikiai jaučiasi net pasnigus. Pavyzdžiui, amūrinis tigras Edas, vasarą stebinantis lankytojus maudynėmis, žiemą šėlioja ant sniego. Dar labiau lankytojus nustebina ant sniego puikiai besijaučiantys zoologijos sodo karaliais tituluojami liūtai Rudis ir Juodis. Lankantis zoologijos sode rudenį ar žiemą tuos pačius gyvūnus galima išvysti pasikeitusius – užsiauginusius storesnį žieminį kailį ir dėl to atrodančius dar įspūdingiau.

Spalio 4 d. Lietuvos zoologijos sode bus minima Pasaulinė gyvūnijos diena. Šią dieną lankytojai kviečiami į nemokamas ekskursijas, kurios vyks 11:00, 12:30, 14:00, 16:00 ir 18:00 val. Ekskursijų metų Lietuvos zoologijos sodo edukologai supažindins dalyvius su čia laikomais gyvūnais, atskleis įdomiausius faktus apie juos, papasakos apie pastangas išsaugoti nykstančias rūšis. Primenama, kad norint dalyvauti nemokamose ekskursijose, būtina iš anksto užsiregistruoti telefonu +370 682 11862 arba el. paštu edukacija@zoosodas.lt ir įsigyti lankytojo bilietą Lietuvos zoologijos sodo interneto svetainėje arba kasose. Vietų skaičius nemokamose ekskursijose ribotas.

Apsilankyti Lietuvos zoologijos sode galima kasdien 10:00-20:00 val. (pirmadieniais nuo 11:00 val.). Bilietus įsigyti galima https://bilietai.zoosodas.lt/ arba Lietuvos zoologijos sodo kasose.

Atrask, pažink, išsaugok!